RMK veebilehel näeb paremaid seene- ja marjakohti

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukeseened.
Kukeseened. Foto: wikimedia.org.

RMK kutsub Eesti inimesi riigimetsa korjama tänavusi metsaande – eestimaiseid mahetooteid, mis kasvavad väetiste, pestitsiidide ja muude taimekaitsevahendite abita.

RMK uuenenud veebilehel on nüüdsest ära toodud ka paremad marja- ja seenepiirkonnad ning palju muud infot metsaandide kohta.

RMK juhatuse liikme Tiit Timbergi sõnul ei saa ametlikult öelda, et kõik riigimetsast korjatud viljad on mahetooted, kuna vastava tunnustuse annab Taimetoodangu Inspektsioon vaid kindlatele piirkondadele, kui on teada ka viljade tarneahel.

«Sellest hoolimata vastavad riigimetsadest korjatud viljad kõigile mahetoote tunnustele, sest RMK poolt rakendatud FSC säästva metsanduse standardi nõuetest lähtuvalt ei kasutata riigimetsades väetiseid, pestitsiide ega muid taimekaitsevahendeid,» kinnitas Timberg.

Esimesena esitas marjade ekspordiga tegelev AS Saarek tänavu taimetoodangu inspektsioonile taotluse Eesti metsadest korjatud mustikatele, pohladele ja kukeseentele mahetoote tunnustuse saamiseks.

Kuna inspektsioon nõudis tunnustuse andmiseks konkreetseid piirkondi, valiti välja kõige marjarikkamad RMK-le kuuluvad Lõuna-Eesti ja Hiiumaa piirkonnad, kust korjatud marju ja seeni saab nüüd ka ametlikult mahetoodetena deklareerida.

Esimesed marjad on metsades valminud ning ka kukeseente ja marjade kokkuost alanud, mistõttu on kõik oodatud riigimetsa külastama ja metsaande korjama.

RMK uuel veebilehel, aadressil www.rmk.ee/teemad/looduses-liikujale/marjad-seened on nüüdsest viited marja- ja seenerikaste piirkondade kohta.

Lisaks saab lehel vastused küsimustele, kust ja millal üht või teist marja või seent otsida ja mille järgi neid ära tunda.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine.

Lisaks loob RMK puhkevõimalusi Eesti riigimetsas ja kaitsealadel ning kujundab loodusteadlikkust. RMK majandab 38 protsenti Eesti metsadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles