Toorjuust – tänuväärne suvine toiduaine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvi-toorjuustukook..
Kohvi-toorjuustukook.. Foto: Santa Maria.
Suvel on toorjuust igati tänuväärt toiduaine, kuna sisaldab märkimisväärselt valke ja kaltsiumi ega koorma palaval päeval liialt kõhtu.

Samuti sobib see suurepäraselt just suvesöökide, näiteks kiirelt valmivate külmade kastmete tegemiseks ja võileivakatteks, kirjutab Õhtuleht.

Toorjuustu kasutamise võimalused on praktiliselt piiramatud, aga eriti popp on see igasuguste soojade roogade maitsestamisel. Seda võib kasutada nii suppides, kastmetes kui pirukatäidises, peaaegu asendamatu on toorjuust aga dessertide valmistamisel.

Muide, toorjuustu hakati valmistama juba 19. sajandil New Yorgis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles