Erikujulise köögivilja võib kasvatada igaüks

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanis on populaarsed neljakandilised arbuusid
Jaapanis on populaarsed neljakandilised arbuusid Foto: AP / Scanpix

Maaülikooli köögiviljanduse lektori Priit Põldma sõnul pole erikujuliste viljade kasvatamine keeruline ja seda võib teha igaüks.

Jaapanlaste kandilistest arbuusidest innustatuna on Põldma kasvatanud kandilisi kurke - muidu kurgid nagu ikka ehk piklikud, ainult et neist lõigatud seibid pole ümmargused, vaid kandilised, kirjutas Õhtuleht.

«Mina tegin oma kurkidele ise pleksiklaasist vormid,» ütles Põldma, kes pidas internetis müüdavaid 50-dollarilisi südamekujulisi vorme liiga kalliks.

Erikujulisi köögivilju saab lihtsalt - kasvava vilja ümber tuleb panna vorm, mis peab olema tugev, sest kasvaval viljal on suur jõud, ning see peab olema paraja suurusega ja läbipaistev, et valgus viljale paistaks.

Lektor teab, et arbuus on maailmas kõige levinum erikujulisena kasvatatav vili, neid on näiteks ka püramiidikujulisi, samuti kasvatatakse erikujulisi meloneid ja kõrvitsaid, kuid pehme viljalihaga, nagu tomati või ploomi, kasvatamist ta siiski ette ei kujuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles