Põltsamaa Felix eraisikutelt tänavu õunu ei osta

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahlatootja Põltsamaa Felix eraisikutelt tänavu õunu ei osta.
Mahlatootja Põltsamaa Felix eraisikutelt tänavu õunu ei osta. Foto: Caro / Scanpix

Mahlatootja Põltsamaa Felix teatas, et ostab sel aastal mahla pressimiseks 400 tonni õunu. Aiapidajatel, kel puud ubinatest lookas, rõõmustamiseks siiski põhjust pole – kindel partner on Felixil juba olemas ja kui eraisikutelt õunu ostetakski, jääks tasu kilo eest ühe krooni kanti.

Felix pressib mahlad tänavu suurkasvataja Rõngu Aia õuntest. Firma tegevjuhi Anti Orava sõnul suudab suurkasvataja neile tarnida kogu vajamineva koguse õunu ja seda sobival ajal. Lisaks on Rõngu Aial pakkuda just mahlaks sobivaid sorte nagu «Põltsamaa taliõun» ja «Talvenauding».

Felixi turundusdirektor Marek Viiol märkis, et eelnevatel aastatel on nad õunu ka eraisikutelt ostnud, kuid sel aastal on vajaminevad kogused väiksemad.

«Kui meie vajadused oleksid suuremad nagu näiteks 2007. aastal, mil me ostsime ligi 1000 tonni õunu, peaksime ilmselgelt ostma õunu ka eraisikutelt,» ütles ta.

Kokkuostetava õunakilo hind oli siis veidi üle ühe krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles