Täna on ülemaailmne toidupäev

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupäeva eesmärk on tuletada meelde, et maailmas kannatab üle miljardi inimese toidupuuduse all.
Toidupäeva eesmärk on tuletada meelde, et maailmas kannatab üle miljardi inimese toidupuuduse all. Foto: Caro / Scanpix

Täna tähistab maailm toidupäeva, millega teadvustatakse vajadust parandada toidu kättesaadavust kogu maailmas.



Euroopa Liit (EL) on ülemaailmse toiduga kindlustatuse suurim toetaja. Ühendus on selleks otstarbeks juba eraldanud miljard eurot ning kohustunud andma veel üle kahe miljardi euro, teatas Euroopa Komisjon.



«Ülemaailmse toidupäeva eesmärk on tuletada meile kõigile meelde, et peame tegema kõik endast oleneva, et üle miljardi inimese ei peaks nälga kannatama,» ütles ELi arengu ja humanitaarabi volinik Karel De Gucht.



Maailmas kannatab alatoitumise all 15 protsenti ehk üks kuuendik kõigist maailma elanikest. Toidu- ja majanduskriisi ajal suureneb see arv veelgi.



Praeguseks on ELi poolt ettenähtud miljardist eurost välja makstud üle 85 protsendi. Alates toiduainete rahastamisvahendi käivitamisest eelmise aasta detsembris on selle esialgsete käimasolevate projektide kaudu abistatud hinnanguliselt üle 33 miljoni inimese. Näiteks osteti Zimbabwes 26 000 tonni seemneid ja väetisi, mida jagatakse 176 000-le kehvas olukorras olevale põllumajandustootjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles