Miljonäride heaks töötav meessoost lapsehoidja tunneb end Rootsis kui kala vees

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Alex Sperry on Ameerikast pärit meessoost lapsehoidja, kelle hoolealused on Rootsi miljonäride võsukesed.

Sperry teekond Missouri talust Hollywoodi ja sealt Rootsi on olnud nii kirev, et ta kirjutas oma kogemustest raamatu. Selles pajatab ta avameelselt rikkurite iseärasustest ja sellest, kuidas tal laste hoidmine on läinud, vahendab thelocal.se.

Oma karjääri lapsehoidjana alustas mees 16-aastaselt, kui ta ema tuttavatel oli kaksikute kasvatamisel abikäsi vaja. Üks asi viis teiseni ja paari aasta pärast mõistis noormees, et selline töö viib teda lähemale glamuursele elule, mida ta nii väga ihaldab. Pärast keskkooli lõppu kolis ta Los Angelesi ja agentuuri kaudu asus tööle varaka produtsendi lapsehoidjana. Alexi eripäraks saigi mitmikute hoidmine.

Oma töö kõige suuremaks hüveks peab mees seda, et tal pole endal mingeid kulusid. Tööandja hoolitseb nii peavarju kui söögipoolise eest.

Miljonäride laste hoidmisel on ka keerukam pool. Alex teab, et peab olema diplomaatiline. «See on väga tundlik teema,» nentis ta. «Mitte kõik vanemad ei taha teada, et mina olin see, kes nägi lapse esimesi samme või viis teda esimest korda juuksurisse. Samas pole neil endal kõige selle jaoks aega.»

Praegu töötab ta ühe Rootsi pere heaks ja on märganud, et rootslased on hoopis teistsugused kui ameeriklased. Olenemata varast on nad tagasihoidlike elukommetega. Alexi meelest on see huvitav, et praeguses peres on vaid üks lapsehoidja ja koristaja, kes käib kord nädalas.

«Ma töötasin LA’s miljardäride juures, kus oli kuus lapsehoidjat, 24 majapidajat ja kolm kokka,» muljetas ta ja lisas, et Rootsi peres teeb ta seega ka igapäevaseid majapidamistöid.

Eredalt tuleb talle meelde seik, kui ta 20-aastasena hoidis ühe eduka tsaari kolmikuid. Beebid tahtsid ühel ajal süüa saada ja siis ei jäänudki tal muud üle, kui välja mõelda seade, mille abil saaks korraga kolme last toita. «Mu peast käis läbi mõte, et ma olen kõigest 20, kell on kaks öösel, ja ma toidan sinu kolmikuid sel ajal, kui sina magad oma ilu-und. Kuidas mitte hulluks minna?»

Seevastu peab ta töö positiivseks pooleks võimalusi lennata eralennukitega, ööbida luksushotellides ja reisida eksootilistesse paikadesse. Ta on elanud sellist elu, mida talupojana poleks iialgi võimalikuks pidanud.

Rootsis pole meeshoidja silmatorkav

Kuigi Rootsis ei ole palju lapsehoidjaid, on ta siiski märganud, et tal on kergem tähelepanu vältida, sest mees väikelastega Stockholmi tänavatel möödujatele silma ei hakka.

«Siia on palju lihtsam sisse sulanduda. Lapsevankritega isasid on nii palju, et meessoost lapsehoidja ei ärata tähelepanu. Tundub, et Los Angelesis isad oma lastega nii palju ei tegele,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles