Horisont - välismaa restoran keset Tallinna

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Horisont.
Restoran Horisont. Foto: Artur Sadovski / Postimees

Swissôteli 30. korrusel asuvas restoranis Horisont tunned, et viibid mõnes välismaa suurlinnas ja sööd välismaa toitu; lisaks võid seal tunda, et oled söögikohas, mida juhib tehisintellekt, kirjutab äriajakiri Saldo.


Enne kui Andrew Stansbiest sai Swissôtel Tallinna restorani Horisont peakokk, pälvis ta rahvusvahelist tähelepanu Dubai Le Meridien hotellis oma ametinimetusega «kokk nõudmisel» - nimelt said hotellikülalised hommikusöögi ajal talle seletada, mida nad õhtul soovivad ning kus, õhtuks sai soov täidetud.

Swissôtel jätab aga iga seinapistikuga mulje, et kõik, mis seal majas, ning kõigis teistes sama keti hotelides üle maailma, toimub, on aastaid varem ette planeeritud ja läbi proovitud.

Horisont pole koht, kuhu minna tähistama poja ülikooli lõpetamist või kuhu viia keegi kohtingule, kui ta pole just restoranikriitik - see restoran on loodud Swissôteli klientidele, kes ei läheks põhimõtteliselt sööma «kusagil seal all», mis aknast paistab; neile, kelle jaoks on Horisondi kõrge kulinaarne (ja hinna-)tase enam-vähem miinimumtase.

Saldo mekkis restoranis järgmist, 800 krooni maksnud (lisanduvad joogid) degusteerimismenüüd: kukeseeneravioolid trühvli, vutirinna ja estragoniga; hanemaksa-ballotine vürtsika ananassi, kummeli ja vanilliga; veiseribisteik Xeresi sibulate ja viinamarjadega, kartulipüree soolatud tuunikalaga; õuna-põldmarja-crumble lavendlimee, vanillijäätise ja portveiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles