20 viga, mida kõik 20ndates eluaastates teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

20ndad eluaastad on selleks, et õppida uusi asju elu ja enda kohta. Kuidas paremini õppida, kui mitte läbi kogemuste? Yahoo! Shine edastab 20 viga, mida kõik 20ndates eluaastates teevad.

  1. Vähene magamine. Ilmselt mõtled, et milleks magamine, kui elu ootab elamist? Ära muretse, sul on veel terve elu ees, mil jõuad palju kogeda ja ka palju vigu teha. Seoses magamisega on üks tõsine viga ka see, et padjapüüre pestakse liiga harva. Eksperdid soovitavad padjapüüre pesta lausa korra nädalas, vastasel juhul su näonahk kannatab.
  2. Sõltumine sotsiaalmeediast. Talle meeldis sinu uus profiilipilt Facebookis ja sa kiirustasid vaatama, kas ta on Twitterisse midagi uut kirjutanud. Hoiad silma peal ka tema Instagrami kontol, sest talle meeldib oma tegemistest pilte lisada. Nüüd postitas ta su seinale ühe artikli, mis läheb hästi kokku teie omavahelise naljaga. Kas panid vahepeal tähele, et väljas on ilus ilm ja telefonid-arvutid võiks käest panna?
  3. Liiga tihti oma juuste pesemine. Mida rohkem oma juukseid pesed, seda karmimaks juuksed muutuvad. Kasuta paaril korral näiteks ainult palsamit või soeta kuiv šampoon, millega aeg-ajalt juustele värskemat välimust anda.
  4. Väljas söömine. Kui tihti juhtub, et sa ei viitsi kodus süüa teha ja lähed kohvikusse? Või pärast pidu lähete sõpradega mõnda burgerirestorani, kus end kiirtoidust oimetuks sööte? Võta teadmiseks, et kodus toidu valmistamine on väljas söömisest tunduvalt odavam ning sama raha eest saad suuremad portsjonid.
  5. Päeval hoolitsed tervise eest, õhtul mitte. Päeval jood rohelist teed ja käid joogas, õhtul pidutsed sõpradega linnas ja kallad üha kangemaid kokteile kõrist alla. Peoõhtu lõpuks sööd suure ja mahlase burgeri. Sellise eluviisiga ajad lihtsalt oma keha segadusse.
  6. Liigne päevitamine. Päikese käes päevitamine on üks asi, kuigi ka päikesekiired võivad liiga teha. Aga hoopis teine asi on see, kui oled sõltuvuses solaariumist. Ära riku oma nahka!
  7. Pühendad liiga palju aega suhetele. Paljud paarid, kes olid koos juba 20ndates eluaastates, on seda hiljem kahetsenud. Enne, kui hakkad peret looma, peaksid proovima erinevaid suhteid. Selleks, et häid mehi hinnata, tuleb lähemalt tutvust teha ka halbade meestega.
  8. Ajad taga kedagi, kes pole sinust huvitatud. Ta pole sinu kohta kunagi midagi küsinud? Ta vastab su sõnumitele kak päeva hiljem? Sinu number on tema telefoni salvestatud mehenimega, et teised naised kadedaks ei läheks? Anna alla.
  9. Suhtud rasestumisvastastesse vahenditesse hooletult. Sulle meeldib kondoomita seksida? Hea küll, aga kas sa beebipille võtad? Läheb vahel meelest? Üks asi on rasedus, aga kondoom kaitseks sind ka suguhaiguste eest. Parem karta, kui kahetseda.
  10. Võtate partneriga kahe peale lemmiklooma. Otsustasite partneriga ühise lemmiku soetada? Mis saab temast siis, kui teie suhe lõpeb? Viite varjupaika?
  11. Purjus peaga sõnumite saatmine ja helistamine. Pärast pikka õhtut ei julge sa hommikul oma telefoni poole vaadatagi. Me kõik vast teame, mis tunne see on.
  12. Ekstreemsed dieedid. Pole tähtis, kui palju erinevaid imedieete sa läbi proovid, lõpuks on su kaalunumber ikka sama, mis alguses. Milleks end siis piinata?
  13. Soetad palju kiirmoebrändide trendirõivaid, mitte ei kogu raha, et midagi kallist ja ajatut osta. Odavate kiirmoebrändide rõivad lähevad kiiresti moest. Pigem jäta mõned trendiesemed ostmata ja soeta selle raha eest mõni kallim ning klassikalisem rõivaese.
  14. Kulutad suuri summasid ilutoodetele, mida sa kunagi ei kasuta. Kui tihti oled soetanud uusi ja kalleid ilutooteid lootes, et need muudavad su ilusamaks ning meestele atraktiivsemaks? Kasutad neid vaid korra ja siis jäävad need riiulile seisma.
  15. Kellegi kadestamine, keda pead oma vaenlaseks. Sulle tundub, et tema on justkui täiustatud versioon sinust, tal on ideaalne karjäär, imekena mees, kaunid riided ja su unistuste korter. Hinga sügavalt sisse ja lase kadeduseussil minema roomata.
  16. Lased sõprade või sõprade sõprade karmidel hinnangutel sõprussidemeid lõhkuda. Mäletad, et keskkoolis võisid mõned tüdrukud eriti õelad olla ja teistele halvasti öelda? Kahjuks pead selliste inimestega ka hilisemas elus kokku puutuma. Ürita neist targem olla.
  17. Lased töökaaslastel end praktikandina kohelda, kuigi su praktika-aastad on ammu möödas. Jah, su ema ülientusiastlikel sõbrannadel on õigus, kui nad korrutavad sulle, et «sul on vedanud, et sul üldse praegu töökoht on!». Aga see ei tähenda, et peaksid leppima nigela palga ja sellega, et sind tööl pidevalt käsutatakse.
  18. Parima sõbra sugulasega magamine. Enam ei ole üheöösuhted sinu jaoks midagi ajutist, sa hakkad asjasse tunnetega suhtuma. Kui sa aga tajud, et sel asjal pole pikemat tulevikku kui vaid üheks õhtuks, siis jäta sellised suhted loomata.
  19. Valede korterikaaslaste valimine. Ta oli ülikoolis su parim sõbranna, kellega oli alati lõbus baarides pidutseda. Aga kas tahad, et ta hakkaks igal nädalavahetusel teie ühisesse korterisse oma üheöösuhteid tooma? Tõenäoliselt mitte.
  20. Võta aeg maha. Täiskasvanuks ei saada üleöö. Naudi kahekümnendaid, ole õnnelik selle üle, et su tulevik on veel otsustamata ja rinnad on endiselt pringid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles