Ilu-lounge: piilume tuntud naiste kosmeetikakotti

, jumestuskunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Martin
Mari Martin Foto: Erakogu

Öeldakse, et ükski kreem või meigivahend ei tee imet ja vananemise ilmingute vastu ei saa meist keegi. Küll aga aitavad erinevad ilumaailma leiutised saavutada hoolitsetum ja värskem välimus. Eriti tõhusalt toimib kogu  kosmeetikaarsenal siis, kui inimene järgib tervislikku eluviisi, mis on hea välimuse põhikomponent.

Palju on  hoiatatud selle eest, et kreem, mis sõbrannale ideaalselt sobib, võib sinu näonahale hoopis karuteene teha. Õnneks on tänapäeval paljudel nahahooldus- ja meigisarjadel proovimiseks mõeldud testrid ja nii saab ka sõbranna kiidetud kreemi oma nahal ära proovida enne kui ostuks läheb. Kuna iluvidinate maailmas orienteerumine võtab suhteliselt palju aega ja vajab eelnevat teadmisi, on hea vahel piiluda tuntud inimeste kosmeetikakotti ja võib-olla sealt enda jaoks ka midagi põnevat avastada.

Küsisin tuntud naistelt, mis on nende viimase aja leiud ilumaailmas ja  kas nende kosmeetikakotis on ka selliseid tooteid, mida nad mingi hinna eest välja ei vahetaks.

Katrin–Linda Lust, ajakirjanik

Minust on viimasel ajal saanud väga suur looduslike toodete austaja. Püüan üldjuhul jälgida, et toodetes, mida ma oma nahale kannan ja mis mu kehasse imenduvad, oleks võimalikult vähe keemiat.

Paar aastat tagasi lugesin Londonis artiklit, mis selgitas, et rinnavähi üheks suurimaks põhjustajaks võivad olla keemiaga täidetud deodorandid, mis läbi õrna kaenlaaluse naha lümfidesse ja rinda imenduvad. Seetõttu kasutan ainult looduslikke deodorante. Viimase aasta jooksul olen kasutanud Saksa firma Lavera deodorante, mida müüb Eestis mu ema sõbranna tütar. Samast sarjast kasutan ka šampoone ja juuksehooldusvahendeid.

Olen isegi täiesti armunud looduslikesse seepidesse ja minu lemmik on kitsepiimaseep, mida käin Tartumaal elava kitsekasvataja juurest maalt toomas. Kui välismaale sõidan, siis varun neid endale kotti kohe mitmeks kuuks.

Hiljuti avastasin enda jaoks veel ühed lemmikud. Londonis elav sõbranna teeb käsitsi looduslikke tooteid ja tema ihukreem Kats Kalma Equilibrium jõudis hiljuti ka oktoobrikuu Briti moeajakirja Vogue, mis Eesti naise loodustooteid väga kiitis. Kats Kalma valmistab tõesti suurepäraseid tooteid, mis on ka Eestis saadaval läbi tema veebilehe.

Meiki teen endale vähe. Enamjaolt ainult siis, kui on TV3s võttepäev või lähen õhtusel ajal välja. Vaatan oma meigikotti, kus on sellised tooted: La prairie jumestuskreem, Maci silmapliiats ja Diori (Blazing red) huulepulk, Chaneli Translucent puuder ja pojengilõhnaline Chaneli Pink Explosion põsepuna.

Õhtuti kasutan ainult La prairie Luxe Eye Lift silmakreemi ja kui olen end meikinud, siis meigieemaldaja on mu aastate pikkune lemmik Kiehls Ultra Facial Cleaner. Igapäevaselt kasutan Biotherm päikesekreemi ja La prairie vananemisvastast silmakreemi.

Ingrid Tõniste, ärinaine

Ma ei ole nii näohooldus- kui meigitoodete osas väga suur eksperimenteerija - kui mingi endale sobiva toote leian, jään sellele enamasti aastateks truuks... Nii on ka minu ühe pikaaegse lemmiku - Loreal'i Hydrafresh kuivale ja tundlikule nahale mõeldud näokreemiga, mis on äärmiselt mõnusa geelja konsistentsi ning värske ja meeldiva lõhnaga. Alati, kui uut kreemi ostma lähen, meenuvad mulle meigikunstnik Ly Ranne aastatetagused sõnad: «Ingrid, mis kreemi sa küll kasutama oled hakanud, et su näonahk sedavõrd heaks on muutunud!» Ja nii olengi täheldanud, et kui vahetevahel ka mõne muu kreemi kasuks otsustan, pöördun ikka ja jälle selle mõnusalt niisutava geelkreemi juurde tagasi.

Kreemidest veelgi vähem eksperimenteerin ma meigitoodetega - näiteks Beauty For All Seasons puuderkreemi pole ma ühegi teise vastu vahetanud viimased 20 aastat. Samuti kuuluvad minu jäägitute lemmikute hulka Bourjois hallikates toonides silmapliiatsid, mida olen samuti kasutanud vähemalt 15 aastat, hetkelemmikuks on suitsusilma efekti tekitav toon 74 Grey shadow.

Anneli Paat, Vanalinna Salongi omanik

Üks superleid on praegu YSL kärtspunane huulelakk. Sest kui soovid punaseid huuli, peab värv huultel püsima veatuna! Mitte ühegi pulgaga pole mina saanud veatut kauakestvat huulte katvust. Aga YSL huulelakk on selles mõttes supertoode. Ma ei kasuta seda iga päev, kuid kui mul on näiteks oluline koolitus või mõne saate võte, siis on huulelakk absoluutselt omal kohal. Ei ole mingit ülahuule kortsudesse laiali valgumist või muud taolist. Ja veel - see püsib peal kogu päeva! Muidugi veatute huulte joonistamine huulelakiga võtab topelt kauem aega kui tavalise huuleläike või -pulgaga toonitamine, aga tulemus püsib peal mitte poole kauem, vaid kogu päeva.

Minu teine uus avastus on enneolematult tõhus näokreem firmalt Sesderma. See pole niisama suvaline vananemisvastane kreem, vaid väga tugeva toimega A-vitamiini sisaldav nanoosakestega taastav kreem. Hakkasin seda kasutama pärast seda kui lasin endale Vanalinna Salongis teha mikrorolleriga näohoolduse, kus vitamiinid ja kasulikud ained viiakse dermisesse mikronõelte abil. Meievanustele daamidele juba vajalik hoolitsus - silus kortse silmnähtavalt!

Minu kolmas avastus on juuksehooldustoode Emsibethilt, Soothing Potion. Kuna olen ise juuksur, siis loomulikult olen väga nõudlik ja tundlik kõiksugu juuksevidinate suhtes. Otsin kaua ja harva leian midagi, mis meeldiks. Soothing Potion mulle aga väga meeldis, sest see on kergelt silendav ja kohevust andev toode juuste pikiosale kandmiseks. Mulle meeldis, et see teeb juuksed kohevaks, samas siludes karva pealispinda. Juuksed jäävad kenasti vetruvad ja kohevad. Boonusena on tootel väga meeldiv kerge aroom, nagu kõikidel Emsibethi toodetel

Mari Martin, Tallin Dollsi loovjuht ja disainer

Minu lemmikkreemide bränd on Dr. Hauschka. Kuna mu nahk on üldiselt väga tundlik ja õrn, siis on just tulevaseks talveks need paksemat sorti päevakreemid mulle suureks abiks.

Meigi osas hindan väga kõrgelt Jane Iredale’i puudreid, mis on kerged, kuid asendavad sageli meigikreemi. Nahk ei tunne ennast lämmatatuna. Huulepulkade osas olen vaimustuses Your Face Stockholm värvivalikust ja konsistentsist. See on nii kauakestev. Kulmude osas on kindel valik Make Up Store’i kulmuvärvide kolmik. Juustel naudin hetkel Davines tooteid, mis on lõhnalt, visuaalilt ning toimelt kokku ülimaitsvad.

Loore Härmat, meigikunstnik

Oma töö tõttu tuleb mul katsetada palju erinevaid ilutooteid, aga paraku kehtib minu naha puhul reegel - mida vähem, seda parem ja seetõttu ma väga kreemidega ei eksperimenteeri.

Üks viimase aja hea leid on Annemarie Borlindi Aquanature 100 protsenti loodusliku koostisega taastavad silma geelpadjad, mis vähendavad kortse ja niisutavad õrna silmaalust nahka enne tähtsat sündmust, kui on vaja kiiret efekti.

Meigimaailmas vahelduvad kõik kollektsioonid suhteliselt kiiresti ja seepärast on ka lemmikud on pidevas muutumises. Hetkel olen väga rahul Eisenbergi jumetuskreemiga naturel dore 03 mis on täpselt minu nahatooni ja ideaalne kuivale nahale. Aastatepikkused lemmikud on mul olnud ka Guerlaini päikesepuudrid, mille valik on väga mitmekesine ja Diori lauvärvid, sest mulle tundub, et neid on väga kerge hajutada. Kokku on pandud sellised värvikombinatsioonid, mis on alati moodsad ja mille peale ise ei tulekski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles