Professionaalne kosjasobitaja jagab kohtingunõuandeid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Suurbritannias tegutsev kosjasobitaja Siobhan Copland jagab portaalis Female First nõuandeid, kuidas kohtinguks valmistuda, kuidas kohtingul käituda ning millest rääkida.

Riietus olgu muljetavaldav, ent mugav

Tahad kohtingul kuum välja näha, aga kui tunned end ebamugavalt ning näpid pidevalt närviliselt juukseid, siis see jätab sinust ebakindla mulje. Vali riietus vastavalt sellele, kuhu te kohtingule lähete, kui plaanis on pargis jalutada, siis vali selleks sobivad riided ja jalanõud. Praktiline, ent stiilne on alati hea valik.

Jää iseendaks!

Tundub ilmselgena, et iga inimene peaks endaks jääma, aga esimesel kohtingul olles võib tekkida kiusatus käituda nii, nagu sa tavaliselt ei käituks. Kui sa aga loodad, et sellest kohtingust kasvaks välja pikem suhe, siis peaksid kindlasti iseendaks jääma, et mees armuks sinusse, mitte mõnda tegelaskujusse.

Ära joo liiga palju alkoholi

Julguse mõttes oleme vast kõik kohtingul paar klaasi veini joonud, aga kohtingul olles alkoholiga liialdamine on kindel moodus, kuidas partnerile negatiivset muljet jätta. Sa jätad endast rumala mulje ning alkoholi tõttu on su otsustusvõime häiritud, alkoholi tõttu võib juhtuda ka, et lõpetate õhtu voodis, kuigi tegelikult polnud sul plaanis end veel nii kergelt kätte anda.

Ära räägi oma eksist

Võib-olla sinult küsitakse, miks sa ikka veel vallaline oled, aga ära jaga inetuid lugusid oma eksist. See, miks sa praegu vallaline oled, ei tohiks olla seotud su minevikuga. Kui partner uurib, miks su eelmine suhe läbi sai, vasta talle lühidalt ja viisakalt ning vaheta teemat. Ära näita välja, et sul on negatiivseid tundeid oma eksi suhtes, sest see viitab sellele, et sa pole veel päris valmis edasi liikuma.

Keskendu sellele, mis sind kõige rohkem huvitab

Küsi õigeid küsimusi, aga ära tekita partneris tunnet, nagu see oleks intervjuu. Kohtingu jooksul tuleks teineteist tundma õppida, aga veelgi olulisem on teineteise seltskonda nautida. Esita küsimusi, mis ilmutavad huvi, aga ära muutu liiga uurivaks-puurivaks.

Kui sulle ei meeldi keegi, ära teeskle vastupidist

Ära jäta muljet, et te jagate kõiki huvisid. See on täiesti normaalne, et teil esineb erinevusi, samas on tore, kui teil on mõned ühised huvid või väärtushinnangud. See, et teile meeldivad erinevad asjad, ei tähenda veel seda, et sa meeldiksid partnerile vähem. Erinevused võivad sind partneri silmis hoopis huvitavamaks muuta.

Hoia kohtingu ajal oma telefonist eemale

Pole oluline, kui tähtis on su töö või millega su sõbrad parajasti Facebookis tegelevad, kui oled kellegagi kohtingul, hoia telefoni käeulatusest eemal. Saad hiljem vastamata kõnedega tegeleda või sõnumitele vastata. Kui leiad end olukorrast, kus pead tingimata olema telefoniteel kättesaadav, siis oleks mõistlik ehk kohting edasi lükata. Kohtingu ajal tuleks vaid oma partnerile keskenduda, nii lihtne see ongi!

Ole positiivne

Võib-olla oli sul tööl raske nädal ja tahaksid kellelegi kurta, aga kohting pole selleks parim paik. Ole positiivne, jää ausaks ja ütle, et pidid mõne probleemiga rinda pistma, aga muidu oli kõik hästi. Lõpeta oma vastus positiivsel toonil. Kui partner tahab viriseda oma töö üle, ole toetav ja ürita selles midagi positiivset leida, ära keskendu negatiivsele.

Ära räägi liiga palju endast

Muidugi on tore, et teine inimene ilmutab sinu vastu huvi, aga ära liiale mine ega jää endast liiga pikalt rääkima. Ürita vastuseid suhteliselt lühikestena hoida ja küsi ka partneri kohta küsimusi. Vestlus peaks olema kahesuunaline, kui see aga monoloogiks muutub, siis kaotab partner peagi huvi.

Ära karda avaldamast seda, mida tahad

Sageli ei julgeta täiesti ausad olla, sest kardetakse, et partner võib põgeneda. Aga kui sa tead kindlalt, mida sa tahad, siis milleks mängida mänge ning mõlema aega raisata. Ole otsekohene ja aus, kui peaks selguma, et teie soovid ei ühti, siis on seda ju parem teada varem kui hiljem. Pea meeles, et see, mida sa otsid, on kusagil olemas, sa pead vaid mängus kaasa lööma, et seda leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles