Ühepajatoit, mis teeb hinge soojaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Petersoo

Nami-Nami toiduportaali eestvedaja Pille Petersoo soovitab argiõhtuks ühepajatoitu, mida ka lapsed meelsasti söövad.

Oktoobris läheb õhtuti juba varakult pimedaks, õues puhub külm tuul ja vihm piserdab prilliklaasid üleni märjaks. Sellistel sügisõhtutel tahaks õhtusöögiks teha midagi lihtsat ja soojendavat. Midagi sellist, mis tekitaks mõnusa ja turvalise tunde. Näiteks hakklihaga ühepajatoitu.

Ühepajatoit hakkliha ja ubadega

Jagub kuuele

•    2 sl õli

•    4 väikest sibulat

•    4 porgandit

•    8 kartulit

•    450 g väherasvast veisehakkliha

•    1 liiter lihapuljongit

•    tubli sörts Worcesteri kastet

•    400 g valgeid ube tomatikastmes (nn baked beans)

•    peotäis hakitud peterselli

•    soola ja musta pipart

•    soovi korral serveerimiseks paksu hapukoort (nt Saaremaa 20%)

Koori sibulad, lõika pikuti neljaks. Koori porgandid ja kartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks.

Kuumuta suures potis õli, lisa hakkliha ja prae kiiresti läbi. Kui hakkliha on kergelt pruunistunud, lisa sibul, porgand ja kartul, sega läbi. Lisa kuum lihapuljong (võid kasutada ka vett ja häid puljongikuubikuid või -ekstrakti). Kuumuta keemiseni, siis kata osaliselt kaanega. Lase umbes 20–25 minutit podiseda, kuni köögiviljad on pehmed.

Maitsesta Worcesteri kastmega, siis sega juurde oakonserv ja kuumuta läbi. Timmi maitse soola-pipraga parajaks, puista peale hakitud peterselli ja serveeri soovi korral hapukoorega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles