Kuidas vaagnapõhjalihaseid õigesti treenida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kõik naised on ilmselt teadlikud, et vaagnapõhjalihaseid on võimalik treenida, sest nende treening mõjub seksuaalelule hästi. Samuti aitavad need harjutused hoida oma põit kontrolli all, sest harjutusteks kasutatavad lihased asuvad ümber kusiti.

Ent vaagnapõhjalihaste treening pole üldse nii lihtne kui esialgu tundub. Kui oled proovinud neid lihaseid treenida, aga see pole sinu arvates hästi õnnestunud, siis võib põhjus olla selles, et kasutad valesid lihaseid või valet tehnikat. Siin on mõned küsimused-vastused vaagnapõhjalihaste treenimise kohta, mis võivad abiks olla, kirjutab Prevention.com.

Selleks, et aru saada, milliseid lihaseid treenida, proovi näiteks pissimine poole pealt katkestada. Täpselt seda piirkonda peaksidki treenima vaagnapõhjalihaseid treenides.

Kui tahad täiesti kindel olla, et teed seda õigesti, tee vaagnapõhjalihaste treeningut peegli ees. Kui treenind õiget piirkonda, siis peaksid peeglist nägema, kuidas su vagiina ja päraku vahele jääv nahaga kaetud piirkond iga pingutuse ajal kokku tõmbub.

Iga pingutus peaks kestma kuni 10 sekundit, aga see pole üldse lihtne. Austa näiteks 4-5 pingutusega ning ürita igat pingutust 2 sekundit hoida. Tee pingutusi 2-3 korda päevas ning iga nädalaga ürita pikendada ühe pingutuse hoidmisperioodi.

Vaagnapõhjalihaseid on võimalik treenida nii kodus, tööl olles, autoroolis või ükskõik kus. Seda «nähtamatut» treeningut saab tõepoolest igal pool teha. Arstid soovitavad vaagnapõhjalihaste treening igapäevaseks tegevuseks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles