Delikaatsed ilulõikused intiimpiirkonnas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Intiimsetest probleemidest ei räägita meie ühiskonnas just kuigi valjul häälel. Ollakse valmis kannatama ning probleeme vaka all hoidma, kuigi mõnikord piisaks väikesest muutusest, et olulisel määral mõjutada naise igapäevaelu ja tegemisi, kirjutab Anne Raag ajakirjas Iluguru.

Selleks, et elada täisväärtuslikku elu, võib piisata spetsialisti konsultatsioonist ning vajadusel korrigeerivast lõikusest. Häbememokkade ja tupe plastilisi operatsioone teostatakse erinevatel põhjustel - nii sünnitusjärgsete traumade kui ka elu- ja seksuaalelukvaliteedi parandamise eesmärgil.

Häbememokkade kuju ja suurus on naistel erinev, väga suuri kõrvalekaldeid esineb Tartu Elite erakliiniku naistearsti dr Tiiu Hermlini kogemuste põhjal siiski harva. Kui see aga vajalikuks osutub, siis korrigeeritakse plastilise häbememokkade operatsiooni korral häbememokkade kuju ja suurust, millest viimase puhul esineb sagedamini vähendamissoove. Põhjused, miks naised taolisi korrigeerivaid lõikusi teha soovivad, on erinevad.

Vajadus plastilise operatsiooni järele võib olla tingitud sünnitusejärgselt tekkinud anatoomiliste muutuste tõttu. Doktor Tiiu Hermlin toob näite oma praktikast, kus tema patsiendiks oli üle 40 aasta vanune naine, kellel oli olnud üks tangisünnitus, mille tagajärjel tekkis ulatuslik tupe rebend, mis vajas lisakorrektsiooni ning mille paranedes jäi suur arm tupe ja lahkliha piirkonda.

Juba teisel operatsioonijärgsel päeval avaldas patsient, et lisaks muule on nüüd ka hoopis parem ja vabam urineerida. Kuna naine oli oma hädaga nii harjunud, ei osanud ta seda enne operatsiooni kurtagi.

Dr Hermlin paneb aga naistele südamele, et enne plastilisi operatsioone on seda otsust vaja tõsiselt kaaluda, arvestama peab ka ebaõnnestumisega.  Kuid kui elukvaliteet on siiski vilets ja probleem häiriv, on mõistlik pidada nõu vastava ala spetsialistiga, leidmaks sobiv lahendus, milleks võib osutuda ka suguelundite plastiline korrigeerimine.

Täispikka artiklit saab lugeda ajakirja Iluguru sügisnumbrist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles