Koolipuuvili püsib õpilaste laual ka järgnevatel õppeaastatel

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

1.-4. klasside lapsed saavad ka kahel järgneval õppeaastal lisaks tavalisele koolitoidumenüüle tasuta kodumaiseid puu- ja juurvilju.

Valitsus kiitis täna heaks koolides tasuta puu- ja juurvilja jagamise kava rakendamise riikliku strateegia õppeaastateks 2010/2011 ja 2011/2012. Aastas kulub sellele ligi 5,9 miljonit krooni.

Programmi raames jõuavad koolilaste toidulauale lisaks tavapärasele söögile veel näiteks õunad, pirnid, ploomid, maasikad, vaarikad, sõstrad, jõhvikad, erinevad kapsad, tomatid, kurgid ja kaunviljad.

Põllumajandusministeeriumi teatel kaaluti strateegia väljatöötamise ajal võimalust lisada abikõlbulike toodete nimekirja ka näiteks banaane ja teisi välismaiseid puuvilju, kuid strateegia lõppversioonis otsustati siiski keskenduda vaid Eestis kasvatatud saadustele.

75 protsendi ulatuses rahastab programmi Euroopa Liit, ülejäänu katab Eesti riik oma vahenditest. Koolipuuvilja programmi administreerimisega tegeleb Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles