Mille poolest erinevad maniküür ja pediküür?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pediküür. Pilt on illustreeriv.
Pediküür. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Iluprotseduuridega kursis olevad naised teavad, et kätehoolduse jaoks on tähtis maniküür ja jalgade eest hoolitsemiseks tuleks pediküüris käia. Mille poolest need protseduurid aga erinevad?

Mis on maniküür?

Maniküür on iluprotseduur, mis on mõeldud sõrmeküüntele ja kätele, kirjutab healthmeup.com. Seda on võimalik teha nii kodus kui ka ilusalongis või spaas. Maniküür hõlmab sõrmeküünte viilimist ja kujundamist ning käte masseerimist.

Maniküüri boonused

Käte masseerimine parandab vereringet. Erinevad kreemid parandavad küünte kasvu, paindlikkust ja aitavad küüntes normaalset niiskustaset säilitada. Oluline on kindlaks teha, et kasutatavates kreeme poleks karme kemikaale, mis võivad küüne hapraks muuta.

Mida tasuks teada?

Kui lähete maniküüri spaasse tegema, tuleks eelistada puhtaid ja hügieenilisi kohti, et vältida põletike tekkimist mustade vahendite ja tarvikute kasutamisest. Maniküüris kasutatakse õli ja kreeme, et eemaldada surnud naharakud ja pehmendada sõrmeküüsi.

Mis on pediküür?

Pediküür on iluprotseduur, mis on mõeldud jalgadele. Ka pediküüri on võimalik teha kodus, ilusalongis või mõnes spaas.

Pediküüri boonused

Pediküür pole pelgalt iluprotseduur, see on oluline ka küünehaiguste ennetamiseks. Varbaküüntele tehakse samu protseduure mida sõrmeküüntele, kuid pediküüri jooksul puhastatakse jalataldu pimsiga, mis ennetab surnud naharakkude kogunemist. Pediküüri käigus masseeritakse ka jalgu ja kasutatakse spetsiaalseid jalakreeme.

Mida tasuks teada?

Pediküüri puhul on mitmeid erinevaid mooduseid, kuidas säilitada head jalgade hügieeni ja varbaküünte kasvu. Pediküüri käigus tegeletakse ka sissekasvanud ja habraste varbaküüntega ning pediküür aitab ennetada pisikute kogunemist. Pediküüriks kasutatavad vahendid peaksid olema puhtad ja steriilsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles