Ilu-lounge: punaste huulte saladused Eva Vaino näitel

, jumestuskunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tekst ja jumestus: Reet Härmat; stiil: Kristina Herodes; modell: Eva Vaino; rõivad: Aldo Järvsoo ja Ketlin Bachmann (Embassy of Fashion).
Tekst ja jumestus: Reet Härmat; stiil: Kristina Herodes; modell: Eva Vaino; rõivad: Aldo Järvsoo ja Ketlin Bachmann (Embassy of Fashion). Foto: Jelena Rudi

Kas tead, miks kannavad kaunitarid punaseid huuli? Et meestele meeldida? Et meelde jääda? Vale puha! Punasuudel on hoopis suurem jõud.

Tõsi on see, et meeste tähelepanu ja unustamatu mulje käib samuti punaste huulte juurde, aga see on meeldiv lisand, mitte põhjus midagi teha. Sellise tühise asja pärast ei viitsiks küll ükski kaasaja naine huulepulga järele haarata! Samuti mitte naised ajaloos – punaseid huuli kandsid uhkusega juba Mesopotaamia kaunitarid 5000 aastat tagasi. Naiselikkus on jõud. Punane suu – see rõhutabki just ürgnaiselikku jõudu ning aitab seda endas üles leida.

Toimib huvitav loogika – naised, kes end tugevana tunnevad, armastavad punaseid huuli, mis omakorda suurendab nende võimu veelgi. Paljud aga kahtlevad endas, ei söanda särtsaka huuletooni kasuks otsustada ja jätavad end ise oma mõjujõust ilma. Olla turvaliselt tagaplaanil on tegelikult täitsa tore, siiski tasub teha tutvust ka oma säravama poolega. Punane suu on selleks lihtsaim võimalus.

Kuidas teha endale täiuslik punasuu?

Vahel peljatakse, et julge tooni kasutamiseks peab olema tõeline meigiproff. Ei pea! Keerulist siin midagi ei ole – jälgides neid 3 sammu saad kindlasti kauni tulemuse:

1.      Tee helendav raam. Et huuled näol täiuslikult särama lööksid, tee esmalt valguspliiatsiga raam ümber oma huulte piirjoonte ja hajuta. See on väga tähtis etapp profitasemel tulemuse saamiseks, mis aga tihti teadmatusest tegemata jääb.

2.      Kujunda huuled. Joonista oma suu täpselt välja, kasutades huulepulga tooni või kraadikese tumedamat-murtumat värvi. Võid ette märkida punktikesed huuletippudele ja alahuule keskossa, seejärel tõmba jooned suunurgast sissepoole. Kõige tähtsam – hajuta kindlasti kontuur huule sissepoole, et ei jääks järsku ranti. Siis pole mingit muret, kui ka värv õhtu jooksul veidi maha kuluma peaks.

3.      Kanna peale huulepulk. Siin otsustab õnnestumise üks väike tark abivahend – pintsel! Vaid pintsliga saad täpse ja õhukese värvipinna. Moodsa poolmati meigi saamiseks ära läiget lisa – särtsakas värv on niigi piisavalt kõnekas ja tulemus saab selliseks ka püsivam.

Huulepulga puhul on otsustav õige toon.

Pole olemas naist, kellele punased huuled ei sobiks, küsimus on lihtsalt õiges toonis. Hästi valitud punane paneb särama terve näo. Kui aga värviga mööda panna, on tulemuseks huuled, mis näost brutaalselt esile kargavad, jume tuhmimaks muudavad ja kandja kaunistamise asemel isegi vanemaks muudavad.

Õige tooni valikul võib arvestada nahatooni, juuksevärvi, temperamenditüüpi, aga mis peamine – huuled valitakse eeskätt silmade järgi. Tihti jäädakse kinni tuttavatesse raamidesse, näiteks mõne kunagi meeldinud roosa või beežika tooni juurde, kuid tasub julgelt proovida ka punast. Võib-olla kohtad peeglis sellist uljalt enesekindlat, maailma vallutavalt veetlevat naist, kelle olemasolust sul varem aimugi ei olnud?

Eva Vaino (artist, Tiger Milk): «Punane huulepulk on minu jaoks olnud alati veidral kombel suur katsumus. Olen korduvalt piinliku täpsusega huuled ära värvinud, kuid enne kodust lahkumist värvi siiski maha võtnud. Punane huul on kahtlemata väga julge ja ülinaiselik valik ning nagu mõni küpsem parfüüm, võib-olla ei sobigi tütarlastele.

Viimasel ajal olen aga mõnedki korrad punase huulevärviga lausa lavale astunud ja mulle tundub, et see võib ehk olla minu naiseks kasvamise üks märke. Enesekindlus oma loomingu, iseenda ja ka oma välimuse osas on aastatega kasvanud ja tundub, et on aeg ka ajaloolise naiselikkuse sümboli - punaste huulte jaoks

Täname Denis Kovalenkot ja salongi Make your ID!

***

Et toonivalimise tarkusi ka teistega jagada, oleme sel sügisel plaani võtnud tasuta meigikoolituste seeria, mis just sellele teemale keskendubki. Esimene välk-seminar toimub juba 20. Novembril Clazzis. Koolitused toimuvad 28.11.Tallinnas, 5.12. Tartus, 14.12. Rakveres ja 23.11.Kuressaares. Lisainfot leiab Jumestusjuttude Facebookist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles