Kogukamad naised on intelligentsemad kui nende saledad suguõed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika teadlased tegid kindlaks, et naise kehakaalu, vöö- ja puusaümbermõõdu ning intelligentsuse vahel on seos. Selgus, et plussuuruses naised on targemad kui nende saledad suguõed.

Pittsburghi teadlased on juba mitmeid aastaid uurinud, kuidas on omavahel seotud naise suurus ja intelligentsus. Aastate jooksul on teadlased vaadelnud üle 16 000 naise, kirjutab Genius Beauty.

Uuringus osalejatel paluti teha paar testi, milles tuli kasutada oma teadmisi ja näidata, kuidas on nad võimelised lahendama matemaatika-, keemia- ja füüsikaülesandeid. Teadlased võrdlesid testide tulemusi ja naiste kehakaalu ning kehakuju.

Leiti, et kehakuju ja teadmiste vahel esineb selge muster. Kõige paremaid tulemusi ülesannete lahendamisel näitasid kurvikama kehakujuga naised. Igas testimisstaadiumis said kogukamad naised veidi enam punkte kui saledad naised.

Teadlased tegid tulemuste põhjal lausa sellise järelduse, et laiemate puusadega ja suurema vööümbermõõduga naised on teravama mõistusega.

Teadlased selgitasid, et nende jaoks pole need tulemused üllatavad. Kogukamatel naistel on nimelt suurem kogus orgaanilisi happeid kehas ja seetõttu on neil paremad vaimsed näitajad. Teadlased on ammu arvamusel, et vaimsed võimed sõltuvad sellest, kui palju on kehas orgaanilisi aineid. Seega võib öelda, et mida kogukam on naine, mida rohkem on tema kehas orgaanilisi aineid, seda intelligentsem võib ta olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles