Naeratuse saladused ehk mida naeratus su kohta paljastab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled õnnelik? Lase käia ja naerata, aga võta teadmiseks, et naeratusega võid sa teistele enda kohta rohkem paljastada kui tahaksid.

Uuringud on näidanud, et naeratuse tähendus muutub vastavalt sotsiaalsele kontekstile. Mõni naeratus paljastab positiivsust, teine aga toob esile su nõrgad kohad. Naeratamine sõltub ka sellest, kellega sa parajasti räägid ja mõni naeratus võib lausa tulevikku ennustada, kirjutab Today.com.

Kas su abielu jääb püsima?

2009. aastal avaldatud uuringu järgi paljastab see, kuidas inimesed vanematel fotodel naeratavad, kas nende abielu jääb püsima või mitte.

Teadlased on uurinud ka näiteks ülikoolilõpetajate aastaraamatu pilte ja selgus, et need, kel oli laiem naeratus, ei lahutanud oma abielusid hilisemas elus. Võrdluseks võib öelda, et 25 protsenti tõsiste nägudega tudengitest lahutas hilisemas elus oma abielu.

Suurem naeratus võib tähendada seda, et sul on muretum suhtumine ellu. See võib samas ligi tõmmata ka teisi, kes on sarnase suhtumisega ning see tagab õnnelikuma suhte.

Kui viljakas sa oled?

Teadlased on kindlaks teinud, et igemehaiguseid põdevatel naistel läheb keskmiselt kaks kuud kauem aega, et rasestuda. Igemehaigused suurendavad ka südamehaiguste, 2. tüüpi diabeedi, hingamisteedehaiguste ja neeruhaiguste riski.

Kui palju raha sa oled võimeline teenima?

Teismelise naeratus võib paljastada, kui palju raha on ta täiskasvanuna võimaline teenima. Uuringutega on kindlaks tehtud, et 29-aastaselt teenisid teismelisena õnnelikud olnud inimesed keskmisest 10 protsenti kõrgemat palka ja nende sügema hoiakuga eakaaslased teenisid keskmisest 30 protsenti madalamat palka.

Õnnelikel inimestel on vähem muresid ja nad kogevad vähem stressi. Teadlaste selgitusel tähendab see, et neil on rohkem vaimset ruumi, et keskenduda tööülesannetele.

Kui mõjuvõimas sa oled?

Naeratus ei väljenda vaid õnnetunnet. See näitab ka sotsiaalset staatust. 15 aastat tagasi tehtud uuring näitas, et kui omavahel vestlesid võrdselt mõjuvõimsad inimesed, siis mõlemad naeratasid juhul, kui nad olid õnnelikud.

Kui aga omavahel vestlesid inimesed, kes polnud võrdselt mõjuvõimsad, teeskles väiksemat mõjuvõimu omav inimene sageli naermist.

Teadlased järeldasid sellest, et mõjuvõimsad inimesed naeravad siis, kui nad on õnnelikud ja vähem mõjuvõimsad inimesed siis, kui neil on vaja kellegi soosingut võita.

Kui hea võitleja sa oled?

Ühes uuringus vaadeldi võitluskunste harrastavaid sportlasi. Selgus, et need, kes enne võistluspäeva jäid pildile naeratades, kippusid järgmisel päeval võistlusel kaotama. Need, kes olid fotodel aga ülbe näoga, tulid suurema tõenäosusega võitjateks.

Võitlemine seisneb domineerimises ja naeratus võib tahtmatult anda signaali, et tegemist on inimesega, kes on vähem domineeriv, raevukas või agressiivne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles