Mis tüüpi ostleja sa oled?

, Cosmopolitan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nutikaks poodlejaks on sul võimalik saada vaid mõne lihtsa Cosmo nipiga. Siin need on.

Šoppamine on paljuski nagu kiirtoit – süües maitseb see väga hästi, kuid pärast on enesetunne kehvavõitu. Nüüdsest ei pea see enam nii olema! Leia, mis tüüpi ostleja sa oled, ja me aitame sul targemalt tegutseda.

Rallitaja

Su postkast on täis erinevaid sooduspakkumisi ja pole olemas outlet-kauplust, mis sind ligi ei tõmbaks.

Ostuteraapia

Soodne pakkumine võib mõjuda väga ahvatlevalt – kauplused näevad selle tulemuse saavutamiseks palju vaeva. Üks populaarne müügimeetod on asjade nappus: meid on lihtsam ostma mõjutada, kui usume, et kaup saab kohe otsa.

Ole kriitiline ka hinnaklasside suhtes. Kui pakkumisel on kolm erineva hinnaga toodet, on üsna tõenäoline, et valid neist keskmise, ja seda ka siis, kui hind on tegelikult sinu jaoks liiga krõbe. Kui leiad end kõhklevalt kassa poole kõndimast, siis võiksid uurida, kas saad eseme ööpäevaks kinni panna. Nõnda talitades on sul võimalus kodus pikemalt järele mõelda ja otsustada, kas sul tegelikult ikka on seda asja vaja.

Krooniline tagastaja

Ostad, proovid kodus uuesti selga ja viid poodi tagasi. Varsti kordub kõik taas.

Ostuteraapia

Tagastamise võimalus julgustab meid rohkem ostma. On lohutav mõelda, et põhimõtteliselt igat kaubaartiklit on võimalik tagasi viia. Miks siis mitte rohkem šopata? Tegelikult pole tagastamine ei mõistlik ega odav. Poodi tagasi minnes kulutad oma väärtuslikku aega ja võid hoopis mõne uue esemega koju jõuda. Mõtle nüüd hoolikalt järele: kui palju aega sa oled kulutanud asjade tagastamisele? Kui palju raha? Kas sinu nimekirja kuulub ka esemeid, mida plaanisid tagastada, aga ei jõudnud selleni? Viimased numbrid võivad sind täitsa üllatada ja aidata sul halvast harjumusest vabaneda.

Emotsionaalne premeerija

Sul oli kehv päev. Rõõmustad end tiiruga kaubanduskeskuses? Said ametikõrgendust. Premeerid end šopinguga?

Ostuteraapia

Iseenda heaolusse investeerimine on igati lubatud, aga sellega peab oskama piiri pidada. Niisiis võiksid väiksemad ja suuremad kingitused mahtuda igakuisesse eelarvesse. Küsid, kuidas end õigesti premeerida? Vali endale uue nahkjaki asemel hoopis kolm küünelakki. Sel viisil toimetades saad hea emotsiooni, aga ei tekita rahakotile liigset kahju.

Suur kaaluja

Kas sulle lihtsalt meeldib või vajad seda? Ehk ostad selle endale hoopis sünnipäevaks? Ah, las see jääb!

Ostuteraapia

Võimalik, et oled liiga kokkuhoidlik. Kuid ära kuluta oma heaolule rohkem kui 20 protsenti kuupalgast – olgu siis tegemist riiete, maniküüri või meelelahutusega. Kui vajad ostlemisel lisatõuget, siis võta kaasa mõni sõber, kes tunnetab su stiili, aga mõistab ka sinu «eelarvepoliitikat».

Preili Uus Kleit

Valmistud põhjalikult, sest tulemas on pulm, tähtis kohting, sõbranna juubel või lihtsalt väike kokteilitamine.

Ostuteraapia

Enne kui ostad rõivaeseme, mida saaksid vaid korra või kaks kanda, mõtle pingsalt järele, kas see tasub end ära? Kandes 200eurost kleiti vaid korra, on selle maksumus 200 eurot aastas. Kui aga soetad endale 200eurosed teksapüksid ja kannad neid kaks korda nädalas, teeb see 2 eurot kandmiskorra kohta. Unistad ikka veel uuest peokleidist? Laena midagi oma stiilselt sõbrannalt või vaheta riideid näiteks Basaari app’i kaudu.

Napsune tuulutaja

Su õhtune kokteilitamine lõpeb paar päeva hiljem jahmatava üllatusega – avastad postkastist teate, et oled (taas) endale midagi (ebavajalikku) tellinud.

Ostuteraapia

Tundub, et kokteilid vähendavad su otsustusvõimet ja lõdvendavad rahakotiraudasid. Väike märkmepaber kirjaga «Ei emotsionaalsele ostule!» aitab sind kindlasti. Kui viimane ei toimi, siis blokeeri «ohtlikud» veebilehed näiteks SelfControl’i-nimelise app’iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles