Nõuandeid, kuidas ülemuse poolehoidu võita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Cosmo karjäärinõustaja Mika Brzezinski jagab vihjeid, kuidas käituda, et ülemus oleks õnnelik. Võta teda kuulda ja sillutad endale teed ametikõrgenduseni.

LOODA AINULT ISEENDALE

Kõik, kellele oma tööd delegeerid, võivad sinu poolt antud ülesande vussi keerata. Tee nii palju kui võimalik ise ära või kontrolli neid, kellele ülesande andsid, väga hoolikalt. Tulemus? Elimineerid minikatastroofid juba eos, avaldad ülemusele muljet ja kindlustad osaluse tulevastes olulistes projektides. 

ÄRA LASE BOSSIL KUNAGI OODATA

Ülemusega kohtumisele hilinemine võrdub talle keskmise sõrme näitamisega. See on märk, et sa ei hooli oma tööst ega võta ka teda kuigi tõsiselt. Ole täpne.

ALUSTA KOHE

Ära lükka tööasju edasi. Anna endale aega, et saaksid takistusi ennetada ja alistada, sest, olgem ausad, need kaasnevad iga ülesandega. Alusta varakult, sest ainult siis märkad probleeme õigeaegselt, jõuad neid lahendada ja saad oma tegemistega õigeks ajaks valmis.

KIRJUTA ÜLES

Kanna alati märkmikku ja pastakat kaasas ning pane tähtsad asjad kirja. See näitab, et su tegemised on kontrolli all ja sa ei unusta midagi. Nii ei avalda sa muljet üksnes bossile – kui sul on märkmik igal kohtumisel ja koosolekul kaasas, võtavad kõik sind tõsiselt, sest tundud enesekindel, keskendunud ja produktiivne.

SUHTU TÖÖÜLESANNETESSE VÕRDSE TÕSIDUSEGA

On võimalik, et sul tuleb ühe tööpäeva jooksul helistada nii mõnele kuulsusele kui ka kontorisse tualettpaberit tellida. Loomulikult on staariga suhtlemine glamuursem, aga sa pead ka teise ülesandega hakkama saama. Et ülemus sind austaks, peab ta saama sind usaldada. Selle saavutamiseks tuleb sul suhtuda igavatesse tööülesannetesse sama tõsiselt kui lõbusatesse.

OLE AUS

Ausus on väga oluline. Lihtne on valetada, miks mõni asi halvasti läks, kedagi teist süüdistada ja olulisi fakte varjata. Aga kui vahele jääd, muudab see kõik sinu varasemad suurepärased saavutused olematuks. Palju targem on oma vigu tunnistada – ära riku valetades mainet. Samahästi võiksid bossile otse näkku öelda, et sind ei saa usaldada.

OLE LOJAALNE

Ära klatši oma ülemust ega tee tema selja taga kolleegidele nägusid… lihtsalt, nii ei tehta! See muudab su lapsikuks ja nõmedaks ning kõik jõuab nagunii lõpuks ülemuse kõrvu. Alati!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles