Kuidas kümne päevaga ebameeldivat kõhurasva vähendada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga naine unistab ideaalkehast. Eriti suurt tähelepanu pööratakse oma välimusele ja figuurile enne pühi, sest pühade ajal tulevad kõik sugulased-tuttavad kokku ja siis tahetakse ikka teistele muljet avaldada.

Paljudele valmistab aga peavalu just kõhuke, mis kergelt ettepoole punnitab. Niimoodi ei saa ju liibuvat kleiti aastavahetusel selga tõmmata! Mida teha? iDiva jagab nõuandeid, kuidas ainult kümne päevaga kõhurasva vähendada.

Vähenda süsivesikute tarbimist. Riisi- ja pastasõbrad, see punkt kehtib teie kohta. Kui tahad, et su figuur oleks jõuludeks ja aastavahetuseks saledam, vähenda kümne päeva jooksul oma süsivesikute tarbimist. Ära väldi neid täielikult, see pole ka su kehale hea. Söö süsivesikuid mõõdukalt, siis saavutad parima tulemuse.

Söö valke. Kümne päevaga kõhurasva vähendamine pole sugugi niivõrd raske, kui lisad oma menüüsse palju valgurikkaid toiduaineid. Näiteks söö rohkem munavalget, kala, kana, väherasvast piima ja ube.

Joo palju vett. Vee joomine aitab lisakilodest vabaneda ja vähendab ka inetut kõhurasva. Vesi aitab organismis normaalset vedelikutaset hoida ja kiirendab ainevahetust.

Väldi ekstreemseid dieete. Ära kunagi proovi mõnda ekstreemset dieeti. Selleks, et oma väikeses mustas kleidikeses kaunis välja näha, söö regulaarselt väikeseid portsjone. Ekstreemsed dieedid viivad sageli selleni, et dieedi lõpus hakatakse söömisega liialdama, et olukorda tasakaalustada.

Trenni tegemiseks ei pea minema jõusaali. Trenni saab teha ka omas kodus ja kasvõi televiisori ees. Kõhurasva aitavad vähendada näiteks kõhulihastele mõeldud harjutused. Soeta vaid treeningmatt, mille saad põrandale panna ja hakka peale. Võid proovida istessetõuse või näiteks selili olles nähtamatu jalgrattaga sõita.

Vähenda stressi. Öeldakse, et hea figuuri ja tervise saladus peitub stressi puudumises. See kehtib ka sel puhul, kui tahad inetust kõhurasvast vabaneda. Pea meeles, et stress võib põhjustada emotsionaalset söömist, mis võib kõik su kaalulangetamisplaanid segi lüüa. Kui tööl on olnud raske päev, vähenda stressi raamatut lugedes või mine lihtsalt jalutama. See aitab.

Ole motiveeritud. Iga kord, kui alistud mõnele maiustusele, tuleta endale oma eesmärke meelde. Sa tahad ju pühade ajal hea välja näha? Kui tahad sõpru-tuttavaid eriti suurelt üllatada, lappa ajakirju ja otsi inspiratsiooni staaridelt - kes ütles, et sina ei võiks olla jõuluõhtu staar?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles