Viis toitu, mis leevendavad pohmelli, külmetushaigusi ja masendust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaerahelbepuder mustikate, banaanide ja kreeka pähklitega toob pohmellile leevendust.
Kaerahelbepuder mustikate, banaanide ja kreeka pähklitega toob pohmellile leevendust. Foto: SCANPIX

Sageli algab talv sellega, et me köhime ja aevastame. Talve üheks oluliseks osaks on kindlasti jõulud, pärast mida võime võidelda pohmelliga ja talve lõpus tunda kurbust, et lumi juba sulama hakkab. Siin on mõned nõuanded, mida tasuks talvel süüa, et tuju oleks hea ja tervisehädad ei piinaks, kirjutab Yahoo! Shine.

Mu kurk on valus ja ma tunnen, et külmetushaigus hakkab ligi tikkuma, mida teha?

Siseruumide õhk laseb pisikutel kasvada, kuid mõned levinud nipid – näiteks puu- ja juurviljade söömine ning kätepesu – aitavad pisikuid eemale hoida.

Lisaks sellele on uuringud näidanud, et roheline tee, mis on 3-5 minutit tõmmanud, on üks parimaid jooke, mis pisikutega võitleb. Anna rohelisele teele lisamaitset ingveri ja granaatõunaga ning saad tõelise vitamiinipomm. Parima joogi saad nii: vala rohelisele teele keevat vett, värsket ingverit, sidrunit, granaatõuna seemneid ja mett. Lase joogil 3-5 minutit tõmmata ja naudi.

Millised toidud muudavad immuunsussüsteemi tugevamaks?

Proovi näiteks tsitruseliste salatit, millele annab maitset piparmünt. Selles on rohkelt C-vitamiini ja su keha saab vajalikke antioksüdante näiteks greibist. Tõelise tervisepommi jaoks võta 2 greipi, 2 mandariini, 2 kiivit, peotäis india pähkleid, peotäis värsket piparmünti ja meresoola. Koori puuviljad ja lõika suupärasteks tükkideks, sega kõik komponendid omavahel kokku.

Kuidas pimedal talveperioodil kurvast tujust ja masendusest võitu saada?

Kuigi pühad peaks olema rõõmuaeg, kogevad paljud siis masendust ja isegi depressiooni. Kuna kohustusi on sel ajal palju ja päikesevalgust vähe, siis võibki kogeda serotoniini taseme langust.

Omega-3 rasvhapped, mida leidub rasvases kalas, parandavad tuju ja üleüldist meeleolu. Ka läätsede üheks omaduseks on see, et selle koostisosad soodustavad serotoniini tootmist. Seetõttu tasuks küpsetada ahjulõhet ja juurde keeta läätsesid – see on tervislik ja tuju parandav kooslus.

Ma olen pidevalt väsinud, kuidas ma energia tagasi saaksin?

Jälgi, et su menüüs oleks täisteratooteid, puhtaid valke, tervislikke rasvu, puu- ja juurvilju.

Kuidas võitu saada pühadejärgsest pohmellist?

Taasta oma energiavaru looduslike toiduainete abil. Taimsetes toiduainetes on palju antioksüdante ja teisi ühendeid, mis vähendavad stressi, mida alkohol kehale tekitab. Selleks, et keha korralikult taastuda saaks, paku talle kaerahelbeputru, milles on kreeka pähkleid (sisaldavad omega-3 rasvu) ja mustikaid (milles on polüfenoole ja C-vitamiini). Lisamaitset võib pudrule anda banaaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles