Ithaka Maria selgitas, miks ta pani tütrele omapärase nime

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ithaka-Maria
Ithaka-Maria Foto: Karli Saul/SCANPIX

Lauljatar Ithaka Maria rääkis Naistelehele, et augustis sündinud Mira Theresale valis esimeseks nimeks Mira tema vanem tütar juba siis, kui saadi teada, et tulemas on tüdruk.

«Mira on kaksiktäht. Vega on samuti tähe nimi. Selle suunas liigub vaikselt kogu meie päikesesüsteem,» viitas Ithaka Maria oma vanema tütre nimele Agathe Vega.

«Nimi peab olema selle andja jaoks täiuslik: tark, tähenduslik ning avatud hingele ja südamele, ehk peab ka emotsionaalselt toetama, meeldivaid ja tunnustavaid seoseid looma,» selgitas Maria. «Theresas on kuningannat, pühalikkust, viljakust. Mira on ladina keeles «imelisuse» algtüvi. Seostub ka rahuga.»

Ithaka Maria on veendunud, et südamerahuga saab elada vaid iseendaks jäädes, andes endast muidugi parima. «See pole lihtsalt klišee, vaid oluline ka laste jaoks – kui nad tunnevad oma vanemaid, kujuneb nende minapilt adekvaatseks ning tänu sellele on võimalik püstitada eesmärke ja kujunevad iga põlvkonnaga aina paremad inimesed. Igal juhul on aus olemus alati huvitavam,» leiab lauljanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles