Kaksteist asja, mida iga naine ja tütarlaps peaks teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Internetis leiduvad portaalid ja foorumid on väga head paigad nõuannete saamiseks, alates sellest, mida iga naine võiks seksi kohta teada kuni selleni, mida kurvikatele naistele kunagi öelda ei tasuks. Detsembri keskpaigas uuriti Redditi kasutajatelt, mida peaksid kõik naised ja tütarlapsed teadma ning siin on parimad vastused.

Miski pole tervisest tähtsam. Käi regulaarselt arsti juures kontrollis. Õpi, kuidas oma rindu kontrollida. Ära kunagi karda arstile küsimusi esitada, isegi kui sulle tundub, et tegemist on rumalate küsimustega.

Sa ei pea tahtma lapsi saada. Kui sa tead kindlalt, et tahad lapsi, siis see on väga tore. Kuid sa ei peaks muret tundma selle üle, kui sulle tundub, et sa pole emaks loodud või oled täiesti maha matnud idee kunagi lapsi saada. See on sinu enda valik ja keegi ei saa sind selle pärast kritiseerida.

Alati käi pärast seksi pissil. Sel viisil lased välja bakterid, mis võisid olla sinu kusitisse kogunenud ja väheneb võimalus, et haigestud kuseteede põletikku. Kui tunned seljas teravat valu, käid sageli pissil ja sul tekib palavik, siis on aeg arsti poole pöörduda.

Veendu, et su rinnahoidja oleks sulle paras. Lase pesupoes end mõõta ja soeta rinnahoidja, mis ei tekita ebamugavustunnet. Iga paari aasta tagant tasuks end uuesti mõõta lasta, sest keha muutub ja ka rinnad muutuvad.

Vereplekke saab välja külma veega. Üks Redditi kasutaja pidas vajalikuks teiste naistega jagada nippi, kuidas vereplekke riietelt välja saada: «Kui rõivastele satub verd, tuleks seda kiiremas korras külma veega loputada. Seejärel võid riiet pesta nii nagu tavaliselt.»

Su keha ei ole imelik. Rinnad, kõhud, jalad, kõrvad, ninad, käed... KÕIK need võivad esineda erineval kujul ja olla erineval määral karvased. Lõpeta iseenda kritiseerimine ja armasta ennast nüüd ja kohe.

Seksi tahtmine ja nautimine on normaalne. Ole oma seksuaalsuse üle uhke ja tea, et fantaseerimine ja ihad on täiesti normaalsed elu osad.

Sa ei pea kõige pärast vabandama. «Palun vabandust» on vaid kaks sõna, kuid nende pidevalt korrutamine muudab need sõnad raskeks ning see hakkab mõjutama seda, kuidas sa näed ennast ja neid, kes sind ümbritsevad.

Õpi selgeks, kuidas vajadusel parandustöid teha. Kas toetud teistele, et kodus midagi parandada? Paljude Redditi kasutajate sõnul peaks igal naisel olema kodus komplekt kõige tavapärasemate tööriistadega, mida võib tarvis minna koduses majapidamises või ka näiteks autos.

Jää endale truuks. Ole täpselt nii naljakas, iseseisev, tark, seksikas, tüütu, keeruline ja jutukas, kui sa tegelikult oled. Keegi hindab seda ja täpselt selliseid inimesi ongi sul oma ellu vaja.

Parem on olla üksi kui vale partneriga. Sa ei peaks üritama teist inimest muuta, sest see pole võimalik. Kui sa pole võimeline teda armastama ja aktsepteerima sellisena, nagu ta on, siis pole ta sinu jaoks õige kaaslane. Kui ta ei tee sind õnnelikuks, siis liigu edasi.

«Feminist» ei ole sõimusõna. Kui miski tundub sinu jaoks vale või ebaõiglane, siis ei pea sa oma suud kinni hoidma ja käituma nagu «tõeline daam». Eelkõige oled sa inimene ja alles siis naine, pea seda meeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles