Tuledesäras linna suursugune moegala

, ajakirjandustudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehtes linn: Oxford Street ja Selfridgesi 
kaubamaja vaateaken.
Ehtes linn: Oxford Street ja Selfridgesi kaubamaja vaateaken. Foto: Kairit Kütt

Kairit Kütt annab pühadesäras Londonist teada, kes pärjati tänavu Briti aasta moeauhindadega.

Pühad algavad Londonis juba enne jõulukuud, kui rikkalikult kaunistatakse nii luksuskaubamaja Harrods kui ka populaarne ostlemistänav Oxford Street. Traditsiooniliseks jõuluaja sihtpunktiks on Hyde Parki laat-lõbustuspark Winter Won­derland, kus saab end soojendada kuuma hõõgveiniga, nautida Saksa bratwurst’i ja Belgia vahvleid.

Ja ka peoriiet pole raske leida, sest silmapaistvalt ehitud vaateakendega poodides valitseb pidude hooajale kohaselt sädelevate riiete ja aksessuaaride küllus.

Siinse moeelu jaoks algas pühadekuu aga veelgi olulisema sündmusega: jagati Briti aasta moeauhindu. Briti moenõukogu korraldab moegalat 1989. aastast ja seal tunnustatakse neid, kes on lõppeval aastal Briti moe edendamisel olulist rolli mänginud. Lisaks Londoni moenädalale on see üks tähtsamaid sündmusi Suurbritannia moekalendris.

Suursugust auhinnatseremooniat külastavad moegurmaanidest kuulsused üle maailma ja moeüritusele kohaselt pöörab meedia enim tähelepanu just staaride rõivavalikule. Näiteks tänavu pälvis rohkelt kiidusõnu modell Rosie Huntington-Whiteley punane kostüüm.

Brittide au ja uhkus Burberry võitis galal lausa kaks trofeed: aasta disaineribrändi ja aasta meesterõivaste disaineri auhinna Christopher Baileyle. Briti disainer Christopher Kane, keda on kirjeldatud kui üht andekamat inglise moekunstnikku, napsas endale ihaldatuima, aasta naisterõivaste disaineri tiitli.

Ekstravagantse stiili poolest tuntud J. W. Anderson pärjati aasta uustulijaks ja juba kolmandat korda võitis aksessuaaridisaineri auhinna Nicholas Kirkwood. Kuigi Cara Delevingne on sel aastal üks enim tähelepanu saanud modell, krooniti aasta modelliks hoopis Edie Campbell. Rahvusvaheliste disainerite seast tunnustati Miuccia Pradat.

Auhinnatseremoonial jagati lisaks mitmeid eriauhindu. Nii näiteks tunnustati Briti moeikooni Kate Mossi tema 25 aastat kestnud karjääri eest. Kosmeetikafirma Rimmel reklaaminägu ja mitmekordne moepiibli Vogue kaanestaar on üks mõjuvõimsamaid Suurbritannia supermodelle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles