Pehmed sallid ja tekid, kapuutsid ja mantlid

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KELPMAN TEXTILE

Ega talv taeva jää, kordab rahvatarkust Mare Kelpman oma uut sügistalvist kollektsiooni «Warm Up 2013» tutvustades. Paksudest soojadest sallidest, mantlitest ja pehmetest tekkidest koosnevasse sarja kuuluvad ka kapuutsid.
 

«Ehedast villast tekstiile kootakse Soomes eelmise sajandi keskelt pärit tööstuslike masinatega,» ütleb disainer. «Kõiki esemeid ja värvikombinatsioone tehakse vaid väike kogus, seega võib igat asja nimetada unikaalseks tekstiiliks ning  võimalust, et keegi samasugusega linnas vastu jalutab, ette ei tule.»

Sarja kudumid on küllaltki hinnalised, aga tänu kvaliteetsetele materjalidele on ka nende eluiga pikk. Ning need, kes on Mare Kelpmani loomingu puudutust oma nahal tunda saanud, tahavad peagi üha uusi rätikuid, mütse, pleede jms.

Kelpman Textile’i omanäolised kollektsioonid on tuntud mujalgi Euroopas, kus eriti hinnatakse uut rohelise tootmise mõtteviisi: toota kodumaal või naabermaades. Eestis saab neid saab osta näiteks Nu Nordikust (ehted ja sallid), kauplusest Paul Pikk (tekid ja pleedid), Lühikese Jala galeriist alates ehetest ja lõpetades tekkidega ning ainult unikaalesemeid veebipoes shop.marekelpman.eu. Eesti piires saadab veebipood kauba tellijale tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles