Nippe, kuidas toidupoes raha kokku hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas imestad iga kord toidupoes käies, et jälle kulus niivõrd palju raha? Kuidas kulutusi vähendada ja poes õigeid valikuid teha?

Kui välismaal kasutatakse palju kuponge, mis ühe või teise toidukauba hinda alandavad, siis meie saame loota vaid enda nutikusele, et toidupoes võimalikult palju raha säästa. Siin on mõned nõuanded, kuidas toidukaupadele vähem kulutada, kirjutab Allwomenstalk.

Koosta menüü

Pole midagi hullemat, kui seista poes lõputute riiulite ees ja nuputada, mida võiks õhtuks süüa teha. Tavaliselt on selle tulemusel ostukorvis palju ebavajalikke kaupu või sootuks valistoidud, mis ei ole kuigi tervislikud. Koosta enne poodi minekut menüü, kui tarvis, mõtle lausa mitu päeva ette, mida ühel või teisel päeval võiks söögiks valmistada. Sel viisil on poeskäigud kiiremad ja võid kindel olla, et ostukorvis on vaid vajalik kraam.

Koosta ostunimekiri

Toidupoodi pole mõtet minna ilma ostunimekirjata. Kui sul puudub ülevaade asjadest, mis su majapidamises on parajasti puudu, siis on oht, et ostad asju, mida sa tegelikult ei vaja või unustad mõne olulise kauba soetamata. Nimekirja koostamine ja sellest kinni pidamine aitab raha kokku hoida.

Hoia allahindlustel silm peal

Kui võimalik, vaata eelnevalt internetist või reklaamlehtedelt, millised kaubad on toidupoes parajasti alla hinnatud. Planeeri oma oste vastavalt allahindlustele, kasuta ära parimaid pakkumisi, et võimalikult väikese summa eest võimalikult palju saada. Mõnikord on mõistlik pikema säilivusajaga tooteid ka tulevikuks ette osta.

Külasta hulgiladusid

Kui sa tead, et teie pere armastad pastatooteid või kui su lapsed on suured ketšupi sõbrad, siis taolisi toiduaineid tasuks hulgilaost suuremas koguses osta. Hulgi tasuks osta ka näiteks puhastusvahendeid, pesupulbrit, tualettpaberit ja hambapastat. Kuna teie perel läheb neid tooteid niikuinii tarvis, siis on mõistlikum soetada neid suuremas koguses madalama hinna eest.

Soeta hooajalisi kaupu

Selleks, et koostada tervislikku menüüd, tasuks teada, millised on hetkel hooajalised kaubad, mis on kõige värskemad ja kõige soodsama hinnaga. Näiteks õunu tasuks osta sügisel, siis võid kindel olla, et need on kodumaised ja maitsvad. Mandariinide hooaeg on aga enne jõule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles