Kümme asja, mida kahekümnendates noored võiksid uuel aastal teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida vanemaks saad, seda kiiremini hakkab aeg minema. Jälle sai üks aasta läbi ja juba seisame uue aasta lävepakul. Paljud meist jagavad uue aasta alguses lubadusi, mida nad reeglina pidada ei suuda.

Kuigi paljud uusaastalubadused ja -eesmärgid võivad tunduda ebareaalsed, on siiski mõned, mida kõik noored võiksid sel aastal proovida, kirjutab Huff Post.

1. Ole aktiivne

Kas käid jõusaalis või jalutad oma naabruskonnas, ürita seda teha võimalikult tihti. Ära too ettekäändeks seda, et sul on liiga kiire. Meil kõigil on kiire. Sa pead aktiivse eluviisi jaoks aega leidma, eriti kui su töö on selline, et sa istud tundide viisi laua taga. Juba viis minutit kükkide tegemist on parem kui mitte midagi.

2. Mine puhkusele

Tööl on kõigile ettenähtud puhkusepäevad kindlal põhjusel. Ära kasuta puhkust vaid selleks, et kodu koristada või poolikuid tööülesandeid lõpetada. Mine puhka kusagil soojal maal! Mine mõnda romantilisse riiki! Mine eksootilisse ja teistsugusesse kohta. Sul on oma raha, millega võid teha, mida ise tahad. Ja sa oled selle ära teeninud.

3. Lõbutse õhtuti väljas

Ei, sa ei pea iga kord välja minnes end purju jooma. Sa ei pea iga kord isegi alkoholi jooma. Aga ürita sel aastal vähemalt korra (soovitatavalt rohkem) sõpradega välja minna ja tõeliselt lõbutseda. Mõnikord on tarvis õhtuid, kus saad end välja elada ja rumalusi teha. Ja noorus on selleks parim aeg.

4. Mõtle

Mõtle, enne kui kulutad. Mõtle, enne kui midagi suhu pistad. Mõtle, enne kui isiklikke asju Twitteris jagad. Mõtle, enne kui jood. Kahekümneselt on suurimaks probleemiks see, et mõeldakse harva, pigem tehakse. Kahekümnendates ei pruugi su pangakontol veel suuri summasid olla, seega see vähene raha, mis sinna koguneb, kulutatakse ära. Sageli alistutakse kiirtoidule ja alkoholile. Me tunneme, et teiste Facebooki-elu tekitab meis kadedust ja oleme sunnitud pidevalt sotsiaalvõrgustikes midagi jagama, et teistele muljet avaldada. Sel aastal ürita mõelda, enne kui sa midagi teed.

5. Valmista süüa

Kahekümnendates tuleks õppida süüa valmistama. Peaksid juba olema võimeline makarone keetma ja muna praadima ning soovitatavalt oskad sa ka ahju kasutada. Nüüd on aga paras aega hakata valmistama keerukamaid pastaroogasid ja proovima näiteks upumune. Õpi selgeks, mida lihaga peale hakata ja kuidas kala fileerida. Selleks, et toituda tervislikult, tuleks ise süüa valmistada. Ära tugine vaid valmistoidule ja mikrolaineahjule. Söögitegemine pole tegelikult üldse raske.

6. Vabane võltsidest sõpradest

Ja lõpeta ise võlts olemine! Sa oled nüüd täiskasvanute maailmas. Sa ei pea enam teesklema, et sulle meeldivad samad asjad, mis teisele. Samas ei pea sa ka õelaks muutuma. Ole südamlik. Suuna energiat uutele suhetele inimestega, kes sulle tegelikult meeldivad. Ära aja mõtlematult inimesi oma elust välja, ära ole liialt klammerduv, ürita vältida draamat, mis sinu suunas tuleb. Ole sina ise ja ära muretse teiste pärast.

7. Vaata mõnd head telesarja

Või vaata lihtsalt kvaliteetseid saateid (jah, neid tõepoolest tehakse). Vaata näiteks seriaali «Halvale teele», sellest räägiti eelmisel aastal ju nii palju, nüüd on viimane aega järgi uurida, milles selle populaarsus seisneb. Sulle võid tunduda, et sarjade vaatamine on mõttetu, aga mõnikord on lubatud aega raisata.

8. Soeta midagi hinnalist

Olgu selleks telefon, arvuti, teler, tahvelarvuti või disainerkäekott - tee endale kingitus. Osta endale midagi, millele sa muidu raha ei kulutaks ja hoolitse selle asja eest. Aeg-ajalt võib endale hinnalisi kingitusi lubada.

9. Helista sõpradele ja perele

Tänapäeval ei kasutata telefone enam nii palju helistamiseks. Me saadame sõnumeid, käime telefoniga Facebookis, saadame teineteisele fotosid... Me ei kuula enam teisi, meie vestlused on muutunud umbisikuliseks. Sel aastal võta aeg maha ja helista inimestele, eriti oluline on helistada vanavanematele, nemad tahavad alati suhelda. Ka näost-näkku on tähtis kohtuda, aga kui see pole aja või vahemaa tõttu võimalik, siis helista.

10. Lõõgastu

Ära planeeri iga päeva igat sekundit ette. Vahel on õigustatud see, et sa istud diivanil ja vaatad telerist reality-saateid. Vahel on õigustatud varakult magama minna, et tasa teha puudolevad unetunnid. Vahel on õigustatud see, et sa ei tee mitte midagi kasulikku ja puhkad. Veelgi enam, aeg-ajalt seda lausa tuleb teha. Kui võtad aega puhkamiseks ja lõõgastuseks, siis on su elus tunduvalt vähem stressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles