Kuidas vältida näksimist söögikordade vahel?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tahad lõpetada ebatervislike snäkkide söömise söögikordade vahel? Lisa oma lõunasöögile avokaadot, mis aitab kauem täiskõhutunnet hoida.

Lõuna ajal poole avokaado söömine täidab hästi kõhtu ja vähendab kiusatust söögikordade vahel midagi põske pista, kirjutab The Daily Mail.

Inimesed, kelle peal avokaado lisamist lõunasöögile katsetati, kinnitasid, et neil oli kõht täis ka veel kolm tundi pärast lõunasööki ja isu snäkkide järgi polnud neil lausa viie tunni vältel pärast lõunat.

Dr Joan Sabate selgitas, et täiskõhutunne ja rahulolu on väga olulised tervisliku kaalu hoidmiseks, sest kui inimene tunneb rahulolu, siis pole tal kiusatust midagi näksida.

Kuigi avokaado söömine tõstab lõunasöögi kalorite ja süsivesikute kogust, ei täheldatud, et inimeste veresuhkru tase oleks oluliselt tõusnud. Sellest järeldati, et avokaado mõju veresuhkru taseme hoidmisele tasuks veel uurida.

Pooles värskes avokaados on 150 kilokalorit, palju kiudaineid ja rasva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles