Meeste seitse suurimat hirmu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Nõrkus ja mehed ei sobi omavahel kokku. Kuna meeste DNAsse on kodeeritud soov olla kaitsja ja rahateenija, siis usuvad mehed, et nende kõige tähtsam ülesanne on olla tugev. Kui välistegurid mõjutavad mehe võimet tugev olla, siis kogeb mees stressi ja meeleheidet ning tahab kontrolli taas enda kätte saada.

Kuigi mehed ei taha oma tundeid väga jagada, mõjutab nende vaikne ärevus siis lähisuhteid. Mees ei taha naise silmis nõrgana näida, ent tema mure paistab siiski välja. Millised on meeste suurimad kartused? Milliste asjade üle ei taha mees kontrolli kaotada? Sellest kirjutab YourTango.

Kas ma teenin piisavalt?

Raha on oluline teema ja esindab meeste jaoks mitmeid asju: väärtust (mida mees enda arvates väärt on ja mida on ta väärt maailma, ülemuse, perekonna arvates), kindlustunnet (endale ja oma perekonnale), paindlikkust (elustiil, perele parima pakkumine), saavutusi (enda ja teiste silmis) ja tulevikku (laste kõrgkooliõpingud, pensionipõlev, pulmad, puhkused jne). Loomulikult teevad ka naised tööd ja panustavad nende asjade nimel, kuid paljude meeste arvates on see ainuüksi nende ülesanne.

Kuidas naine aidata saab: ole majanduslikus mõttes aktiivne. Panusta arvete maksmisse. Ühine panus tähendab seda, et edule/väljakutsetele astutakse vastu kahekesi, niiviisi ei lange stress vaid ühe õlule. Ja anna mehele märku, et sa oled tema üle uhke.

Kas ma olen oma elus piisavalt saavutanud?

Mehed mõtlevad sageli oma elu peale ja juurdlevad, kas nad on oma elus piisavalt saavutanud. Mis jääb mehest maha pärast teda? Kas teda mäletatakse? Kas ta on õnnelik? Kas rohi on kusagil mujal rohelisem? Selline eneseanalüüs paneb mehi sageli mõtlema, kas nad elavad täisväärtuslikku elu.

Kuidas naine aidata saab: räägi temaga sellest ilma eelarvamusteta. Mis on tema lühi- ja pikaajalised eesmärgid? Mida ta tahab iseenda ja oma pere jaoks saavutada?

Kas ma võin oma tööst ilma jääda?

Töökoht on mehe jaoks väga oluline, eriti praegusel majanduslikult keerulisel ajal. Hirm töökaotuse ees sunnib mehi oma karjääri ümber hindama. Kui mehed keskenduvad oma karjääriraja muutmisele, siis võivad aga teised asjad nende elus - perekond, suhted - kannatada. Mees ei tee seda meelega, kuid naine võib sageli imestada, miks mees ei hooli või miks ta enam ei pinguta.

Kuidas naine aidata saab: mõista probleemi ja sellega kaasnevat stressi. Tuleta mehele meelde, et te olete koos ja sa toetad teda. Samal ajal tuleta talle meelde, et tal on tarvis tasakaal leida. Töökohad ja raha võivad tulla ja minna, kuid sina oled kogu aeg temaga.

Kas ma jään vanaks?

Mehed muretsevad sageli vananemise ja oma välimuse pärast. Hallid juuksekarvad, probleemid nägemisega, pidev väsimus - need asjad tekitavad temas ebakindlust.

Kuidas naine aidata saab: täpselt nagu sina, tahab mees ka kuulda, et sa pead teda veel atraktiivseks. Ütle ja näita seda talle.

Kas mu tervis halveneb?

Selline mõte võib pähe lipsata laisa elustiili või arsti juures tehtud testide tõttu. Olgem ausad, paljud mehed jälestavad arsti juures käimist kuni selle hetkeni, mil seda enam ei saa edasi lükata. Samal ajal on ta ise aga murest murtud, ta lihtsalt ei taha seda välja näidata.

Kuidas naine aidata saab: tuleta talle meelde, et kui ta tahab näha oma lapsi suureks kasvamas ja pere loomas, siis ta peab tervislikult toituma ja regulaarselt arstil käima.

Kas mu partner on seksuaalselt rahuldatud?

See mure on keeruline. Ühest küljest tahab mees teada, kas ta saab voodis hästi hakkama, teisest küljest ei taha ta oma puudujääkidest midagi kuulda. Meeste ego ja seksuaalsed oskused ongi põhjuseks, miks on apteekides müügil meestele mõeldud Viagra.

Kuidas naine aidata saab: räägi temaga sellest, ole taktitundeline. Kui ta võiks voodis midagi paremini teha, ära ütle talle, et ta teeb midagi valesti, vaid räägi talle, mida sa proovida tahaksid. Mida muretumalt sa ise asjasse suhtud, seda väiksem on tõenäosus, et mehe ego saab riivata.

Kas ma olen/kas minust saab hea isa?

Kui mees on valmis isaks saama või on juba isaks saanud, mõtleb ta tihti sellele, kuidas ta selles rollis hakkama saab. Ta muretseb selle pärast, milliseid teadmisi/oskuseid lapsele edasi anda; ta ei taha, et laps teeks samu vigu, mida tema või tema vanemad tegid ja samas tahab ta olla lõbus ning hea isa.

Kuidas naine aidata saab: lapsevanemaks olemise kohta puuduvad käsiraamatud. Räägi mehele, mida sina lapsevanemaks saamise puhul kardad ja küsi temalt tema hirmude kohta. Sellises õhkkonnas tunneb mees end turvalisemalt, kui ta peab jagama niivõrd isiklikke asju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles