Viis isiklikku tarbeeset, mida ei tasuks teistega jagada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seep
Seep Foto: SCANPIX

Isiklike tarbeesemete jagamine võib soodustada pisikute levikut ja mõjutab su üleüldist isiklikku hügieeni. Kui lubad kellelgi teisel oma isiklikke asju kasutada, siis jäävad selle eseme külge tema bakterid ja need võivad omakorda sinu tervist kahjustada.

Kuigi isiklike asjade jagamine võib inimesi lähedasemaks muuta, tuleks teatud esemed vaid enda tarbeks hoida, kirjutab healthmeup.com.

Higipulk

Higipulgal puudub võime baktereid hävitada, selle eesmärgiks on ainult vähendada ebameeldivat higilõhna. Kui sa jagad oma higipulka kellegi teisega, vahetate omavahel ka baktereid, mis on teie mõlema higi sees.

Raseerimisvahend

Väidetavalt võib raseerija kaudu levida hepatiit. Iga kord, kui kasutad raseerijat, jäävad naha sisse pisikesed lõiked, mis pole silmaga nähtavad. Need võivad ka veritseda, kuid ei pruugi. Raseerija küljes võib olla ka viirushaiguse pisikuid ja baktereid, mis levivad siis, kui jagad oma raseerijat kellegi teisega.

Kõrvaklapid

Pisikesed nööpkõrvaklapid käivad kõrva sees, kus on palju pisikuid ja vaha. Kõrvaklappide jagamine ilma neid vahepeal puhastamata suurendab kõrvahaiguste tekke ohtu.

Sokid

Paljudel inimestel esineb jalaseenhaiguseid, mille tõttu võib jalgadelt hakata nahka kooruma ja nahavärv jalgadel muutub heledamaks. Taolised haigused on äärmiselt nakkavad ja võivad kergesti ühelt inimeselt teisele levida. Sokkida, kingade või isegi vannitoas oleva vaiba jagamine teiste inimestega soodustavad seenhaiguste levikut.

Seep

Seebitükk on üks kõige ebahügieenilisemaid asju, mida jagada. Ühe uuringuga tehti kindlaks, et seebitüki jagamine võib põhjustada põletikke. Tasuks mõelda ka selle peale, et seepi kasutatakse iniimsete piirkondade pesemiseks, seega võivad ka nendes kehapiirkondades haigused levida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles