Uuring: viiendik Briti noortest oleks nõus seksima partneriga, kel on suguhaigus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tundub, et seksuaaltervis pole miski, mille üle noored oma pead vaevaks. Nimelt selgus Inglismaal läbi viidud küsitlusest, et üks noor viiest oleks nõus seksima partneriga, kel on suguhaigus.

Kaks viiendikku noortest tunnistas, et nad on olnud seksuaalses vahekorras kellegagi, kel oli suguhaigus ning nad ei kasutanud ühtegi kaitsevahendit, kirjutab Female First.

Umbes veerand noortest sõnas, et nende arvates on «võimatu suguhaigust saada, kui kasutada kondoomi» ja 11 protsenti ütles, et nad on lasknud «kirel enda eest otsustada».

23 protsenti küsitluses osalenud noortest ütles, et nad on minevikus saanud kaitsmata vahekorrast suguhaiguse. Kõige rohkem levinud suguhaigusena nimetati klamüüdiat. Klamüüdia puhul tasuks teada, et sellesse nakatumisest pole võimalik kohe aru saada, sest umbes 70-80 protsendil inimestest ei esine üldse sümptomeid. Klamüüdiat on võimalik antibiootikumidega ravida.

Uuringu autoriks oli veebileht UKMedix.com, mille esindaja Sarah Bailey kommenteeris uuringutulemusi järgmiselt: «Enese ohtu seadmine ja kaitsevahendita seksimine pole kunagi hea idee. Kui partner sulle tõepoolest meeldib, siis tasuks kõigepealt oodata, et tema tervislik seisund paraneks ning alles siis tasuks vahekorda astuda. Ainult sina ise saad end kaitsta ja veenduda, et su seksuaaltervis ei satuks ohtu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles