Banaanikoorte üllatavaid kasutusvõimalusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaan: see magus ja mahe vili sisaldab tublisti kaaliumi, mida on vaja lihaskontraktsiooniks. Veel on banaanis bromelaani, mis aitab toota testosterooni.
Banaan: see magus ja mahe vili sisaldab tublisti kaaliumi, mida on vaja lihaskontraktsiooniks. Veel on banaanis bromelaani, mis aitab toota testosterooni. Foto: SCANPIX

Ära viska banaanikoori kohe ära. Neid saab majapidamises kasutada mitmel huvitaval moel.

  1. Poleeri kingi. Hõõru kingi banaanikoore sisemise poolega ja poleeri seejärel pehme lapiga üle, õpetab Ivillage.
  2. Abiks liha küpsetamisel. Kui küpsetad ahjus nahata ja kontideta lihatükke, siis pista potti ka üks küpse banaani koor, et liha ei kuivaks küpsemise ajal ära ja ei muutuks vintskeks.
  3. Toida roose. Banaanikoortes on rikkalikult kaltsiumi ja magneesiumi, mis lilledele väga meeldib.
  4. Leevenda sügelust ja kipitust. Hõõru banaanikoorega putukahammustusi, kõrvenõgese tekitatud laike või psoriaasikärnasid, et vähendada sügelust ja paranemisele kaasa aidata.
  5. Löö toataimed läikima. Pühi banaanikoore sisemise poolega toataimedelt tolmu.
  6. Poleeri hõbedat. Purusta banaanikoor kannmikseris koos veega ja kasuta saadust hõbeda poleerimiseks.
  7. Väldi lehetäisid. Lehetäide eemale hoidmiseks mata aeda banaanikoori.
  8. Poleeri nahka. Hõõru banaanikoorega nahkrõivaid ja –mööblit ning seejärel poleeri pehme riidetükiga üle.
  9. Valgenda hambaid. Iga kord kui pesed hambaid, hõõru neid ka umbes kaks minutit banaanikoorega, et neis sisalduv mangaan, magneesium ja kaalium saaksid hambaemaili valgemaks muuta.
  10. Turguta sinikaid ja marrastusi. Kaalium banaanikoores aitab paranemisprotsessile kaasa, kui sellega õrnalt haava hõõruda.
  11. Väeta tomatitaimi. Keera banaanikoor noore toimatitaime ümber, et see saaks kasvades hooaja lõpuni koorest toitaineid võtta.
  12. Meelita ligi liblikaid ja linde. Kui tahad liblikatest ja lindudest ilusaid pilte teha, pane üleküpsenud banaanikoori kõrgemale kohale ja jää ootama, kuni kaunid olevused neid maiustama tulevad. Banaanikoored meelitavad ligi ka mesilasi ja herilasi.
  13. Eemalda soolatüükaid. Kinnita nädal aega järjest igaks ööks banaanikooretükk kleeplindi abil soolatüükale. Kaalium aitab tüükast lahti saada ja ei lase sel tagasi tulla.
  14. Saa pinnust lahti. Kinnita kleeplindi abil banaanikooretükike pinnu peale. Koores sisalduvad looduslikud ensüümid panevad pinnu liikuma ja teevad selle eemaldamise lihtsamaks.
  15. Tee viljakas kompost. Banaanikoored lagunevad väga kiiresti ja annavad pinnasele rikkalikult kasulikke aineid.
  16. Tee toataimede kastmisvesi paremaks. Leota suures veekannus banaanikoort ja saad vee, mida tuleb enne taimedele kastmist lahjendada tavalise veega (üks viiele).
  17. Ravi vistrikke. Hõõru vistrikku küpse banaanikoorega kümme minutit järjest. Kõik, mis selle tagajärjel nahale jääb, jäta sinna nii kauaks kuni võimalik ja pese nägu alles enne magamaminekut. Korda seda iga päev, kuni vistrik on kadunud.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles