Nippe, kuidas riiete pealt raha kokku hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riiete pealt on võimalik raha kokku hoida, see pole mingi raketiteadus. Kui sul on kombeks riietele liiga palju kulutada või oled lausa riiete ostmiseks võtnud tarbimislaenu, siis siin on mõned nõuanded, kuidas tulevikus rahaga paremini ümber käia.

Väldi internetipoode

Üks lihtsamaid viise, kuidas riiete pealt raha kokku hoida, on vältida online-poode, soovitab Allwomenstalk. Internetis on ostlemine väga lihtsaks tehtud, sest me ei pea ootama kassajärjekorras, me ei pea seisma sabas, et riietusruumi pääseda ega pea otsima rahvamassi sees sobivas suuruses rõivaid. Aga kõik need põhjused muudavad online-poed ka kurjajuureks!

Kuna internetist on niivõrd lihtne osta, kipume me seal liiga palju kulutama. Peale selle pakuvad mitmed veebipoed, et kui soetad teatud hulga tooteid, saad soodustust. Kuigi meie riidekapid saavad rõivaid täis, muutuvad pangaarved aga järjest tühjemaks. Ürita vältida internetipoode, sest seal tekib suur kiusatus liiga palju osta.

Ära liitu uudiskirjadega

Mitmed poed pakuvad klientidele võimalust liituda nende igakuise uudiskirjaga, et poe tegemiste ja toodetega kursis olla. Esmapilgul võib see tunduda ohutu, pealegi saab niiviisi hästi kursis olla allahindlustega. Aga tegelikult on see olukord poe jaoks väga soodne. Kuna tal on nüüd olemas sinu andmed, saadab pood sulle värvilisi flaiereid ja reklaamlehti, pakkudes «ekskulsiivseid» allahindlusi. Tegelikkuses on see poe jaoks veel üks võimalus, kuidas end reklaamida ja kuidas tarbijaid poodi meelitada.

Väldi kaubanduskeskusi

Kui tihti käid mõnes kaubanduskeskuses nii, et ei kuluta seal üldse raha? Tõenäoliselt mitte väga tihti. Naiste puhul on lugu nii, et kuna poodlemine parandab naiste enesetunnet, siis võtavad nemad poodides käimist kui preemiareisi. Tulemuseks on see, et poest väljutakse suurte kottidega, mis on täis riideid ja ehteid, mida aga naine niipea reaalsuses ei pruugi kanda. Kui sul on tarvis minna kaubanduskeskusesse, et midagi vajalikku osta, siis võta kaasa väike rahasumma, et vältida liigselt kulutamist ja ebavajalike asjade ostmist.

Riiete vahetamine sõbrannadega

Mõnele inimesele meeldib järgida viimast moodi. Ainuke halb asi selle juures on, et moel on kombeks hooajaliselt muutuda, seega võib juhtuda, et mõni paar korda kantud rõivaese jääb kappi seisma. Kui ka su sõbrannadel on sama probleem, siis miks mitte rõivaid omavahel vahetada. Korraldage näiteks mõnus veiniõhtu, kuhu kõik võtavad kaasa riideid, mida nad ise enam ei taha. See on hea moodus, kuidas korralikest asjadest lahti saada ja võib-olla oma riidekappi midagi uut leida (oluline boonus: raha jääb alles!).

Second hand rõivapoed

Kui sa pole siiamaani kasutatud rõivaste poes käinud, siis oled paljust ilma jäänud. Sind võib üllatada see, milliseid lahedaid asju võib second hand poest leida. Pealegi on kasutatud riiete poes hinnad tunduvalt madalamad kui tavalises rõivapoes. Kui võimalik, eelista väikelinnade second hand'e, sest sealt võib leida väga ainulaaseid riideid.

Allahindlused

Kellele ei meeldiks allahindlused? Kui tahad riiete pealt raha kokku hoida, tasuks jälgida, millal suuremad rõivaketid allahindluseid korraldavad. Allahindluse ajal on muidugi see oht, et kui tegemist on suure soodusmüügiga, siis ostad liiga palju ja kodus taipad, et sul pole pooli neist rõivastest tarvis. Ürita ka allahindluste ajal poes käies kainet mõistust hoida.

Mine poodi sularahaga

Kõige lihtsam viis oma oste kontrollida on minna poodi kindla hulga sularahaga. Panga- või krediitkaardiga makstes ei pane me tähelegi, kuidas raha pangaarvelt sulab. Kui maksad aga sularahas, siis tead täpselt, palju oled kulutanud ja palju on veel alles. See on ühtlasi hea moodus, kuidas oma eelarvest kinni hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles