Loe, miks tasub juua sidrunivett

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidrunivesi.
Sidrunivesi. Foto: SCANPIX

Hommikuti eelistatakse tavaliselt juua midagi sooja, teed või kohvi. Proovi mõni päev alustada oma päeva hoopis leige sidruniveega.

Vesi ei peagi alati olema soe, aga see peaks olema puhas. Suure klaasi vee kohta võta pool sidrunit ja sega see veega. Võid sidrunivee omale valmis teha ka selleks, et seda päeva jooksul rüübata, soovitab Fitnea.

Sidrun annab veele mõnusa meki, aga sel on ka omad põhjused, miks seda joogiveele lisada soovitatakse.

Toetab immuunsüsteemi

Sidrunis on palju C-vitamiini, mis on tuntud oma võime poolest toetada immuunsüsteemi ja hoida ära hingamisteede infektsioone. Askorbiinhappel on põletikuvastane toime ja seda kasutatakse näiteks astma ja teiste hingamisteede haiguste sümptomite ravimites täiendavaks toetuseks. Lisaks on sidrunis fütotoitaineid saponiine, millel on antimikroobsedomadused ja mis võivad aidata tõrjuda grippi ja külmetushaigusi. Askorbiinhape aitab organismil ka rauda paremini omastada.

Aitab seedesüsteemi

Tsitruseliste flavonoole peetakse põhjuseks, miks sidrunit on traditsiooniliselt kasutatud seedetraktitoonikuna. Usutakse, et see puhastab ja stimuleerib maksa, aga selles sisalduv vesinikkloriidhape aitab ka maos seedimisele kaasa. C-vitamiin võib aidata ka maohaavandeid ära hoida.

Puhas nahk

Sidrunis leiduvad antioksüdandid ja C-vitamiin võitlevad vabade radikaalide tekitatud kahju vastu. Vabad radikaalid rikuvad naha välimust eelkõige UV-kiirguse ja keskkonnas leiduvate toksiinide tõttu. Vabasid radikaale võib süüdistada pea kõikides vanaduse ilmingutes. Antioksüdantide tarbimine aitab seda kahju vähendada ja kortse vähendada. Sidrunivett võib ka otse nahale kanda. Kui tupsutad sellega pigmendilaike ja arme, muutuvad need vähemmärgatavaks. Sidrunivee joomine aitab toksiine kehast välja viia ja see teeb ka naha välimuse kenamaks.

Toetab tervenemist

Askorbiinhape toetab haavade paranemist ja on vajalik tervete luude, kõhre ja sidekoe hoidmiseks. Nagu eelnevalt mainitud, on C-vitamiinil ka põletikuvastane toime. Kokkuvõtvalt saab öelda, et sellest on tervise hoidmisel, haavade ravimisel ja stressi maandamisel palju abi.

Kustutab janu

Kui alustad iga päeva leige sidruniveega, siis stimuleerib see sinu ainevahetust kogu päevaks ja puhastab keha toksiinidest, mis võisid ööga seedesüsteemi jääda.

Annab energiat

Kui sidunivesi jõuab seedesüsteemi, annab see kehale energiat ja vähendab ärevust ja depressiooni. Teadaolevalt on isegi sidruni lõhnal närvisüsteemile rahustav toime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles