Millised supervõimed on kõigil emadel?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Emaks saades juhtub naistega midagi naljakat: neist saavad superkangelased. Kui sinu ülesandeks saab oma perekonna juhtimine nii, et kõik oleksid õnnelikud ja püsiksid õigel teel, siis on sul hädasti tarvis supervõimeid, mis sinu sees peituvad.

Tasub meeles pidada aga seda, et superemad pole ideaalsed. Nad ei saa olla. Kuna tema ülesandeks on inimesi teenida, siis on ka ta ise üllatavalt inimlik, kuid samas peitub temas omadusi, mis võivad teisi üllatada. Millised kümme supervõimet on kõigi emade sees peidus? Sellest kirjutab Babble.

1. Ebainimlik kuulmine

Superema kuuleb kõike. Teda jälgides võib märgata, et iga pisemgi köhatus või voodis vähkremine ajab ta üles ja ta seisab lapse voodi kõrval. Aga see on ainult hea! Superema kuulmine võib aidata olukorda päästa. Näiteks suutis üks ema öösel lapse raske hingamise tõttu tuvastada, et lapsel oli 40-kraadine palavik.

2. Laitmatu nägemine

Superema näeb kõike. Kõike. Nagu jõuluvana, kes väidetavalt jälgib lapsi aastaringselt. Aga erinevalt jõuluvanast, pole superemal heade ja halbade laste nimekirja, lihtsalt väga hea mälu, mis kõike meeles peab.

3. Imelised mitmiktegevused

Superema on võimeline mitme asjaga korraga tegelema. Ta teeb süüa, kontrollib laste koduseid töid ja voldib samal ajal pesu. Pole probleemi! Ta on võimeline kontrollima, et kõik pereliikmed peaksid oma päevakavadest kinni. Kuigi selline oskus on imetabane, on täheldatud, et see pärsib ülejäänud pereliikmete võimet mitmiktegevusi teha («Ära muretse, ema teeb seda ise!», «Ema oskab seda, lase tal teha...»).

4. Üllatavad oskused

Kuigi lapsed võivad mõnikord üritada väita, et nad on haiged ega saa kooli minna, näeb superema neid läbi. Ta on võimeline lapse haigust tuvastama ainuüksi last vaadates ja kui ta tahab veel eriti kindel olla, siis piisab sellest, kui ta põse või käega lapse laupa puudutab.

5. Valedetektor

Emasid pole lihtne lollitada. Superema valedetektor tuvastab kiirelt, kui lapsed või pereliikmed tahavad teda ninapidi vedada. Õnn kaasa, kui tahad talle mõne väikese valge vale rääkida, ta saab tõenäoliselt kohe aru, et asi pole õige.

6. Loomupärane intuitsioon

Kui sul on vaja kindlaks teha, kas asi on õige või mitte, kutsu appi superema. Tal on tunded, tajud ja teadmised, mis saavad olla vaid naisel, kes hoolib väga oma perest ja investeerib neisse. Emad saavad reeglina aru, kui nende lastega on midagi valesti. Superema usaldab oma sisetunnet ja tegutseb vastavalt.

7. Surmav pilk

Iga superema on võimaline demonstreerima surmavat pilku, mis ütleb tema võsukestele, et nad peaksid pooleli jätma kõik salakavalad plaanid. Surmav pilk on tõsine asi, mille tähendus on veelgi tõsisem - küsi kasvõi lastelt, kes on vaiksel üritusel natuke liiga lärmakad ja nende ema «kingib» neile surmava pilgu.

8. Ravivad kallistused

Superema ei käinud küll meditsiinikoolis, kuid tema kallistused mõjuvad ravivalt igas raskes olukorras. Olgu tegemist marraskil põlve, murtud südame või lihtsalt halvast päevast tingitud paha tujuga. Superema suudab halvad asjad heaks muuta.

9. Läbinägelik hoolitseja

Ohuolukordade ettenägija, inimeste jälgija ja hea psühholoog, superema teab, millal tasub minna ja millal paigale jääda, millal rääkida ja millal vaikida, millal tegutseda ja millal rahulikult olla. Ja tal on alati õigus. Miks? Sest superema peab oma perekonna mainet kaitsma.

10. Üliosav leidja

Kui sul on kiire ja pead kähku kodust lahkuma, võid kindel olla, et superema leiab üles uitama läinud kinga, matemaatikaõpiku või võtmed. Tema jaoks käib see kiirelt ja valutult.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles