Lugeja küsib: kas meikimine võib silmi rikkuda?

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Mõnikord hakkavad mul silmad pärast meikimist sügelema. Olen hakanud muretsema, kas tugev meik, kunstripsmed või mõni silmameigieemaldaja võivad silmi kahjustada?» soovib teada Naine24.ee lugeja.

Vastab KSA Silmakeskuse silmaarst ja –kirurg dr. Ants Haavel

Meik, ripsmed ega meigieemaldaja ise otseselt silmanägemist ei kahjusta. Küll võivad need tekitada allergiaid, sügelust ning punetust, mis muudavad silmad vesiseks ja nägemise häguseks. Meigieemaldaja peaks olema kindlasti õrnatoimeline ning kogu meigi eemaldamise protsess silmasõbralik – mitte tugevalt hõõruda ega silmale suruda, sest need tegevused ärritavad silma.

Kunstripsmete liimid on tihtipeale väga tugevad ning võivad tekitada allergiaid. Kui tunnete, et pärast ripsmete paigaldamist hakkavad silmad kipitama, sügelema, kihelema, vett jooksma või punaseks minema, siis võtke kindlasti kunstripsmed kohe ära. Laseroperatsioone ja silmauuringuid on meil tegelikult kunstripsmetega naistele kergem teha, sest ripsmed on tugevalt ülespoole kaardus, hoides silma kenasti lahti. See pole kindlasti aga põhjus kunstripsmete panemiseks.

Ka muude meigivahendite kasutamisega tuleks olla tähelepanelik. Kui tunnete pärast nende pealekandmist ebamugavustunnet või ärritust, siis tuleb need näolt ja silmadelt maha võtta. Mõned naised vaevlevad pidevate silmapõletike käes. Nad ravivad selle välja ning siis tuleb see uuesti tagasi. Põhjus võib olla näiteks ripsmetušis, kus on põletikulised bakterid peal ning mida üha uuesti silmale pannakse. Sealt hakkab ka uus põletik taaskord vohama. Soovitan kindlasti välja vahetada kasutatud tušid ja aplikaatorid, kui on olnud võimalus, et need on kokku puutunud põletikulise silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles