Pirgit Toomel: mida arvata üheskoos WC-s käimisest?

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas suhe peaks olema sedavõrd vabameelne, et mees ja naine kasutavad WC-d üheskoos ja teevad oma asju vannitoa ust sulgemata? 

Kui alustada arutelu teineteise ees pissil käimisest, mida väga paljud paarid harrastavad, siis siinkohal on minu näol on tegemist Bree (Meeleheitel Koduperenaised) sarnase pedandiga, kes tõstab käed ja ütleb: «Ei!» Mis imedevägi see on, mis paneb naist ja meest teineteise seltskonnas sedavõrd vabameelselt tundma, et teineteise ees urineerimisest kujuneb  igapäevane tava?   

Tõsi, et igat uut suhet alustades on see vaid aja küsimus, mil kavaler näeb sind esmakordselt loomulikus ilus, mida ei varjuta ükski puuderkreem või ripsmedušš. Ta on sinu kõrval olukordades, mil oled kannatamatusest plahvatamas, stressist nutma puhkemas, haigusest higistamas ja toidumürgitusest oksendamas, isegi siis, kui sa selle vältimiseks endast parima annad. Kuid kõikide nende näidete kõrval on üks asi, mida sa (loodetavasti) alati kontrolli all hoida saad ja selleks on sinu vannitoa kasutamise kord.

Meie seas on hulgaliselt naisi, kes käivad ööklubides, pidudel või seltskonnas sõbrannadega kahekesi tualettruumis (nõupidamisruumis), oma põit kergendamas. Unustades, et ühine WC kasutamine koduses majapidamises ei pruugi meesterahvale olla sugugi loomulik ja meeltmööda tegevus. Enne, kui sa süüdimatult hõivatud vannituppa sisse tormad, mõtle, kas ka sinu mees prõmmib paaniliselt lukustatud ukse taga, nõudes sissepääsu või ootab ta viisakalt, kuni oled oma toimetustega lõpetanud. Viimasel juhul arvan, et ta ei ole huvitatud ka sinu soristamist pealt nägema ega kuulama, mistõttu võiksid enne pükste alla laskmist oodata, kuni ta on viisakalt lahkunud.

Kuigi paljudele inimestele tähendab armastuse kasvamine ka lähedusse kasvamist ja sealt omakorda vannituppa kasvamist, mille märgiks hakatakse koos pissil käima, ei ole WC-pott koht, kus end kallimale eksponeerida. Kas sa tõesti soovid, et mees näeks sind iga päev püksid pahkluul poti peal istumas või kujutad end ette vastupidises olukorras, nägemas meest, oma hädasid avalikult lahendamas? Tualettruumi uksed ja nendel asetsev lukustussüsteem on siiski selleks, et selle ruumi kasutajad saaksid endale sealse privaatsuse tagada.

Minu suureks üllatuseks on meie seas hulgaliselt inimesi, kellele ei valmista vannitoa jagamine ja üksteise ees pissimine mitte mingisugust probleemi, pidades hoopiski mind konservatiivseks veidrikuks. On see siis tõesti minupoolne juuksekarva lõhki ajamine, kui ma leian, et vannitoa kasutamine nõuab privaatsust ja uste lukustamist, sest vastupidine olukord hävitab püsisuhtes viimsegi romantika? Naised - säilitagem piirid!

Endiselt mõistmata, mis imedevägi paneb naist ja meest lisaks voodile ka tualettruumi ühiselt kasutama, leian, et suhe ei tohiks olla sedavõrd avatud, kus mees ja naine kasutavad WC-d üheskoos või asjatavad oma asju teineteise silme all vannitoa ust sulgemata. Tore on üksteisega lähedasemaks saada,  kokku kasvada ja ühiseid tegevusi leida, kuid üksteise ees urineerimine ei ole tava, mis loob suhtele tugeva põhja ja pika teekonna. Ära unusta, et sa oled DAAM!

Kas sa oled üks paljudest vaba tualettruumi kasutajatest või minusugune konservatist, kes olukorra kontrolli all hoidmiseks kõik uksed ja aknad lukustab ning enese rahustamiseks ka muusika mängima ja vee jooksma paneb?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles