Kavalaid viise, kuidas tavapäraseid asju uuel moel kasutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirja Elle online-väljaanne kirjutab sellest, kuidas tavapäraseid asju – näiteks aukudega nööpe või hambapastat – majapidamises uuel moel kasutada.

Aukudega nööbid - kasuta aukudega nööpe selleks, et kõrvarõngapaare koos hoida. Kasuta kahe või nelja auguga nööpe, pannes kõrvarõngaste konksud aukudest läbi.

Vanad sukkpüksid - vanadest sukkpükstest saab teha omale trendikad varrukad. Lõika lihtsalt jalalaba osad ära ja sobita need mõne riietuse juurde või kanna neid salli asemel. Võta eeskuju moedisainer Monique Lhuillier'i 2009. aasta kollektsioonist.

Hambapasta - kas su sõrmeküüned on kollased? Hõõru neid hambapastaga, et eemaldada tumedaid laike ja anda küüntele sära. Võid lisada pastale ka paar tilka sidrunimahla, et küüned eriti valgeks muutuksid.

Munad - muuda oma juuksed tugevamaks munakollasest ja oliiviõlist valmistatud juuksemaski abil. Munakollases olevad valgud muudavad kiharad tugevamaks ja oliiviõli mõjub juustele kui palsam.

Näotoonik - kasutasid isepruunistavat kreemi, kuid tulemus jäi laiguline või ebaühtlane? Alkoholi sisaldusega toonik aitab näotooni ühtlasemaks muuta.

Mesi - kui su näonahk on tundlik ja laiguline, kanna näole paar supilusikatäit mett ja lase sel 10 minutit mõjuda. Mesi niisutab ja rahustab nahka ning tapab põletikke tekitavad bakterid.

Juuksesirgendaja - juuksesirgendaja abil saab «triikida» näiteks nööpidevahelisi kohti triiksärgil, kuhu triikraud ei pääse hästi ligi.

Jogurt - kui kõrvetasid juuksesirgendajaga näiteks oma laupa, kanna vigastatud kohale jogurtit. Jogurti jahedus leevendab paistetust ja jogurtis olevad koostisosad vähendavad punetust ning kiirendavad paranemist.

Juuksepalsam - kui sul on raseerimisvaht otsa saanud, kasuta juuksepalsamit. See muudab naha pehmeks.

Kaerahelbed - kui su nahk on kuiv või sügelev või kui sääsehammustused valmistavad suvel piina, lisa oma vanniveele veidike kaerahelbeid. Need pakuvad nahale kiiret leevendust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles