Uus mobiilirakendus lubab end piltidel saledamaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänu uuele rakendusele on võimalik end piltidel vaid ühe nupulevajutuse abil saledamaks muuta. Täpselt sellise rakenduse lõi start-up firma Pretty Smart Women.

iPhone'ile loodud rakenduse SkinneePix tegijad väidavad, et kuna arvatakse, et kaamera annab lisakilosid, siis saavad rakenduse kasutajad kerge vaevaga end saledamaks muuta, kirjutab Huff Post.

«SkinneePix teeb teie pildid kauniks ja tekitab ka teis endis parema enesetunde. See pole sugugi keeruline. Keegi ei pea seda teadma, see on vaid meie saladus,» on kirjas rakenduse kirjelduses.

Rakenduse loojad Susan Green ja Robin J. Phillips rääkisid, et idee taolise rakenduse loomiseks tuli neil hiljuti sõpradega reisil käies. «Kuulsime oma sõpru pidevalt ütlemas «kustuta see ära!», «katsu ainult mind sel fotol ära märkida!», «ma näen sel pildil kohutav välja!». Me mõtlesime, et seda olukorda peab olema võimalik kuidagi muuta,» rääkis Green. «Inimesed usuvad, et kaamera lisab umbes 5-7 lisakilo, me tahtsime seda olukorda lihtsalt ausamaks muuta.»

Kuigi Green on veendunud, et nende rakendus on loodud positiivse eesmärgiga, on paljud inimesed arvamusel, et see pigem annab edasi ideed, et kõik peaksid olema saledad.

«SkinneePix ei tee muud, kui rõhutab võimatuid ilustandardeid, millega me niigi iga päev kokku puutume. Olgem ausad, sellised asjad tekitavad inimestes vaid negatiivseid tundeid oma keha suhtes,» kirjutas ajakirjanik Lucia Peters.

Hoolimata kriitikast usub Green, et nende loodud rakendus aitab naisi. «Ma olen märganud, et pole vahet, kas naine kaalub 45 kilogrammi või 115 kilogrammi, ükski naine pole oma kehaga täiesti rahul,» sõnas Green Huff Postile antud intervjuus. «Mõned inimesed arvavad, et me muudame naiste kujutluspilti oma kehadest halvemaks ja üritame kõigile märku anda, et ilus keha peab olema sale. Tegelikult me üritame teha vastupidist.»

Greeni sõnul mõjub nende rakenduse kasutamine inimestele motiveerivalt, sest kui nad näevad, millised nad võiksid olla umbes 6 kilogrammi kergematena, siis nad tahavad reaalselt ka neist kilodest vabaneda.

SkinneePixi abil on võimalik näha end 2, 4 või 6 kilo kergemana.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles