Milliseid supertoiduaineid võiksid üle 30-aastased naised süüa?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida vanemaks me saame, seda rohkem hakkame tähelepanu pöörama tervisele ja toitumisele. Kiire elutempo juures on väga oluline, et toitumine oleks tasakaalus, sest siis on meil energiat ja ka meeleolu on hea. Toitumisele tuleb tähelepanu pöörata ka siis, kui soovid näiteks rasestuda või oled lapseootel.

Naisteportaal iDiva toob välja mõned supertoiduained, mida üle 30-aastased naised võiksid oma menüüsse lisada.

Täisteratooted. Istuv eluviis ja vähene füüsiline aktiivsus mõjuvad kehakaalule ja see muudab paljud naised murelikuks. Need, kes soovivad oma kehakaalu kontrolli all hoida, peaksid eelistama näiteks täisteratooteid. Ära osta enam valgest jahust saia või tavalisi makarone, proovi parem pruune makarone ja asenda sai sootuks leivaga.

Punane vein. Kas vein võib tervisele kasulik olla? Teadlased üle maailma on uurinud punase veini mõju ja on kindlaks tehtud, et see vähendab naistel teatud vähitüüpide riski. Punases veinis olevad antioksüdandid vähendavad ka diabeedi riski ja alandavad vererõhku.

Pähklid. Kui oled hiljuti emaks saanud või on sul tihe töögraafik, siis ilmselt on su päevad suhteliselt väsitavad. Lisa oma menüüsse pähkleid, sest neis olevad küllastumata rasvhapped annavad hästi energiat.

Arbuus. Kui oled 30-aastaseks saanud, siis taipad, et ainus põhjus, miks sa trenni teed, on see, et tahad kaalu langetada. Arbuusi hinnatakse kõrgelt, sest see tekitab täiskõhutunde ja muudab immuunsüsteemi tugevamaks. Kui palja arbuusi söömine ei tundu eriti isuäratavana, siis lisa arbuusi näiteks salatitesse.

Sojaoad. Kahekümneselt olid võimeline õhtuti väljas käima ja see ei mõjunud sulle eriti väsitavalt. Kolmekümneselt on lugu aga hoopis teine. Vähene füüsiline aktiivsus ja tööstress mõjuvad kurnavalt ja muudavad su loiuks. Paras aeg on raua taset organismis tõsta ja uuringute järgi teevad sojaoad sel puhul lausa imet. Sojaoad aitavad ennetada osteoporoosi ja vähendavad naistel vähiriski. Lisaks pakuvad need leevendust menopausi sümptomitele.

Kana. Kas teadsid, et kanas olev magneesium aitab leevendada menstruatsiooni sümptomeid? Vältida tuleks aga rikkalikke kanakarrisid ja eelistada tervislikke kanasalateid või puhast kanaliha.

Piimatooted. Kui oled lapseootel, siis vähim, mis sa saad oma lapse heaks teha, on toituda tervislikult. Lapse arengule mõjub hästi see, kui tarbid erinevaid piimatooteid. Piimatoodetes olev kaltsium mõjub hästi ka sinu luudele ja üleüldisele tervisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles