Miks tasuks joosta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jooksmine on hea treening, mis soodustab kaalulangetust ja mõjub ainevahetusele hästi. Kuid lisaks sellele on veel mitmeid põhjuseid, miks tasuks leida omale mugavad treeningjalanõud ja väljas väike jooksuring teha.

Briti naisteportaal Female First toob välja kuus põhjust, miks tasuks jooksmas käia.

Jooksmine on üks soodsamaid treeninguid. Joosta võib igal pool ja see ei maksa midagi. Vali lihtsalt sobiv suund ja hakka jooksma.

Jooksmine aitab muutuda sotsiaalsemaks. Kui sul on raskusi sellega, et tiheda töögraafiku kõrvalt sõprade jaoks aega leida, siis miks mitte kaks asja ühendada ja sõpru endaga jooksma kutsuda. Koos kaaslastega trenni tegemine aitab paremini motivatsiooni hoida ja muudab trenni lõbusamaks.

Keha põletab kaloreid ka siis, kui oled jooksmise lõpetanud. Jooksmine mõjub ainevahetusele väga hästi ja su keha põletab kaloreid ka siis, kui oled juba jooksmise lõpetanud.

Lihtne viis lisaenergia saamiseks. Igasugune treening tõstab energia taset. Vaid üks jooksutreening annab suurel hulgal energiat ja aitab väsimusest jagu saada.

Jooksmine mõjub hästi enesehinnangule. Jooksmine - ja treening üldiselt - mõjub väga hästi ka enesehinnangule. Vabas õhus liikumine muudab ka tuju paremaks ja annab parema trennikogemuse kui näiteks igavas jõusaalis treenimine.

Jooksmine aitab stressist jagu saada. Joostes tunned ja koged, kuidas stress väheneb. Jooksmine aitab parandada serotoniini taset ajus ja uuringud on näidanud, et regulaarne treening muudab aju rahulikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles