Seitse hoiatusmärki, et mees pole eksist üle saanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue suhte algus võib täis olla ebakindlust, eriti siis, kui mees on alles hiljuti eelmise suhte lõpetanud. Tegelikult võib juhtuda ka nii, et olete juba pikemat aega koos olnud, kuid mees mõtleb aeg-ajalt ikka oma eksile või meenutab teda hea sõnaga. Selles pole midagi halba, ent kui seda hakkab liiga tihti juhtuma, siis tekib küsimus, kas mees igatseb oma eksi taga.

Naisteportaal Allwomenstalk toob välja seitse hoiatavat märki, mis viitavad sellele, et mees pole eksist üle saanud.

Ta suhtleb veel eksiga

Kui mees suhtleb endiselt oma eksiga, siis võid kindel olla, et tal on veel mingil määral tundeid eksi vastu. Eriti palju kahtlusi võib tekitada see, kui mees suhtleb oma eksiga väga sõbralikult ja tihti. Kui mees keeldub eksi oma elust välja jätma, sest nad on «väga head sõbrad», siis peaksid mõtlema, milline on sinu roll mehe elus.

Ta meenutab heldinult eksiga veedetud aegu

Üks häirivamaid asju võib olla see, kui su kallim meenutab heldinult ilusaid hetki, mille ta veetis oma eksiga. Mehed võiksid jätta meelde, et naiste jaoks on üldse suhteliselt häiriv see, kui mees oma eksist hästi räägib. See ei tähenda, et mees peaks eksi maha tegema või sapine olema, pigem tasuks üleüldiselt hoiduda uue kallima kuuldes eksist rääkimist.

Ta hoiab eksi kingitud asju nähtaval kohal

Kujuta ette, et su kallim on alles hoidnud näiteks T-särgi, mille eks talle kinkis. Kui sa soovid seda öösärgina kanda, läheb mees närvi, sest see särk kingiti talle. Ta nõuab, et sa selle kohe seljast võtaksid. Mis tunde see sinus tekitab? Kas see ei pane kahtlema, et mehel võib eksi vastu tundeid olla? Ilmselt paneb küll. Kõik esemed, mis kutsuvad esile tugeva emotsionaalse reageeringu, peaksid olema kui hoiatusmärgid. Loomulikult ei pea vabanema kõigist asjadest, mis eks on kinkinud või aidanud osta. Aga kui eksi kingid on mehel kodus nähtaval kohal ja ta keeldub neid ära panemast, siis tekib sellest vaid probleeme.

Ta jälgib eksi sotsiaalmeedias ja suhtleb temaga seal

Kas oled hiljuti mehe Facebooki kontol käinud ja uurinud, kelle pildid talle meeldivad? Mõnes mõttes on hea silma peal hoida mehe tegemistel sotsiaalmeedias, ent teisest küljest on see riskantne, sest a) sa peaksid talle jätma privaatsuse ja b) võid avastada midagi, mis sulle ei meeldi. Näiteks võib välja tulla, et mees jälitab salaja Facebookis oma eksi. Ta pole enam eksi armunud, nüüd on eksist saanud hoopis kinnisidee.

Ta teeb eksi pidevalt maha

See ohumärk on hoopis vastupidine eelmistele, ometi ei tasuks seda tähelepanuta jätta. Kui mees räägib oma eksist vaid halba, siis see võib tegelikult tähendada, et tal on eksi vastu veel tundeid. Enamik naisi arvavad, et kui mees räägib mõnest naisest põlgusega, siis see väljendab kindlasti tema viha selle naise vastu. Tegelikult võib see tähendada, et lahkuminek tegi talle haiget ja ta pole oma tunnetes veel selgusele jõudnud.

Ta ei taha, et eks uusi suhteid looks

Kas oled täheldanud, et alates sellest ajast, kui mehe eks astus uude suhtesse, on mees pidevalt mossis ja õnnetu? Pole kahtlustki, et mees on armukade ja see on kõige ilmselgem märk, et tal on veel naise vastu tundeid. Võimalik, et mees kritiseerib pidevalt naise uut kallimat ja on lõpetanud eksiga suhtlemise täielikult. Kui mees oleks ainult sinust sisse võetud, siis teda ei häiriks see, kui eks on uues suhtes. Tema ise on ju ka.

Ta võrdleb sind oma eksiga

Kõige hullem asi, mida mees üldse suhtes saab teha, on oma praeguse naise võrdlemine eksiga. Kui mees räägib sulle, et tema eks oli sinust saledam, ilusam, targem, siis võid kindel olla, et ta pole oma eksi suhtes ükskõikne. Ta põhimõtteliselt soovib, et sa oleksid rohkem tema eksi moodi, sest ta igatseb eksi. Mõned naised võivad üritada end mehe jaoks muuta, kuid see võib vaid lisakriitikat kaasa tuua («Mu eks ei pidanud küll juukseid tumedaks värvima, tal olid loomulikult brünetid juuksed» vms). Kui sina oled üks neist, siis anna parem kohe alla ja liigu edasi. See mees pole sind väärt.

Väike soovitus: ära loo suhet mehega, kes on alles hiljuti eelmise suhte lõpetanud. Eriti kui tegemist oli pikaajalise suhtega. Mees võib sind kasutada vaid selleks, et oma eksist üle saada ja taoline suhe ei jäta sulle kindlasti ilusaid mälestusi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles