Millised harjumused muudavad ainevahetuse aeglasemaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ainevahetuse ülesandeks on toidu muutmine energiaks. Hästi toimivat ja kiiret ainevahetust seostatakse kaalulangetusega, sest kiirem ainevahetus aitab kaloreid paremini põletada.

Kui sulle tekitab stressi liiga aeglane ainevahetus, siis ära süüdista vaid geene. Terviseportaal healthmeup.com toob välja neli halba harjumust, mis ainevahetuse aeglasemaks muudavad.

Unepuudus. Ühe uuringuga tehti kindlaks, et unepuudus kahjustab keharakke ja võib tekitada vastupanu insuliinile, mis on üks levinud kaalutõusu põhjuseid. See mõjutab omakorda ainevahetust ja muudab selle aeglasemaks.

Toidukordade vahelejätmine. Kui sina sööd, siis kasutab ainevahetus seda toitu, et toota keha normaalseks talituseks energiat. Kui jätad toidukordi vahele, pole ainevahetusel midagi teha ja see muutub aeglasemaks.

Rafineeritud toitudega liialdamine. Rafineeritud toite nagu valget riisi või saia on kehal lihtne lagundada. See tähendab, et keha ei pea palju vaeva nägema, et neid toiduaineid lõhkuda ja see võib ainevahetuse laisaks muuta. Korralikult toitev söögikord mõjub ainevahetusele hästi, pannes selle optimaalse kiirusega tööle.

Vee vältimine. Uuringud on näidanud, et inimesed, kes joovad suures koguses (kuni 12 klaasi) vett päevas, põletavad kiiremini kaloreid kui need, kes joovad päeva jooksul tunduvalt vähem vett. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles