15 asja, mis omandavad teise tähenduse pärast lapsevanemaks saamist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga lapsevanem teab, et laste saamine muudab kõike. Ka kõige tavapärasemad asjad võivad pärast pisipere tulekut hoopis teise tähenduse omandada. BuzzFeed koostas pika nimekirja asjadest, mille tähendus pole pärast laste saamist enam endine.

  • Jäätis. Tavaliselt tähendab see maitsvat, külmunud maiust. Lapsevanema jaoks on jäätis aga võimas pistis, mille abil saab lapsi kõike tegema panna.
  • Asjatoimetused. Tavalise inimese jaoks on asjatoimetused toidupoes, keemilises puhastuses või postkontoris käimine. Lapsevanema jaoks on see aga õudusunenägu, mille lõppu oodatakse kannatamatult.
  • Kohtinguõhtu. Tavaliselt viitab see reede või laupäeva õhtule, mis veedetakse mõne silmarõõmuga koos. Lapsevanema jaoks on see üks eriline reede, mis leiab aset vaid korra kuus, kui nad on leidnud sobiva lapsehoidja.
  • Võrgutamine. Tavaliselt viitab see küünaldele, romantilisele muusikale ja lilledele. Lapsevanemate jaoks on võrgutamine aga see, kui sa hoolitsed lapse eest, et partner saaks samal ajal magada; puhastad lapse söögitooli või käid pesemas...
  • Uneaeg. Tavaliselt tähendab see aega, mil minnakse voodisse. Lastega peredes on unaeg aga läbimõeldud rutiin, mis võtab vähemalt 20 minutit aega ja selle aja sisse kuulub hammaste kontrollimine (et need oleks ikka korralikult pestud), unejutu lugemine ja lapsele pidevalt korrutamine, et ta lõpuks ometi magama jääks.
  • Probleemid arvutiga. Reeglina viitab see sellele, et arvutis on näiteks viirus. Kui su arvutit kasutavad ka lapsed, siis tähendavad probleemid seda, et arvuti on moosi või mõne muu kleepuva ollusega koos.
  • Vaata! Tavaliselt tähendab see seda, et keegi palub sul millelegi kiire pilgu peale visata. Lapsevanemate jaoks on see aga lõputu palve, mida kuuleb päevas sadu kordi ja mis palub vaadata mõnd uut tantsu, videot, arvutimängu või joonistust.
  • Puhkus. Tavaliselt viitab see ajale, mil saab lõõgastuda ja mõnda uut linna avastada. Lastega perede jaoks on puhkus aga nende kohtade külastamine, kuhu saab vaid lastega koos minna. Enne puhkust tuleb aga meeletult asju pakkida, et paar päeva koos perega vastu pidada.
  • Vanavanemad. Lapsevanemate jaoks on vanavanemad asendamatu paarike, kes aeg-ajalt lapsed enda juurde võtab, et vanemad saaksid puhata.
  • Oksendamine. Tavaliselt viitab see millelegi, mida täiskasvanud teevad siis, kui neil on mõni viirus või pohmell. Laste puhul viitab oksendamine aga tegevusele, mida laps võib teha paar korda päevas ja tavaliselt jõuab okse just vanemate riietele.
  • Aeg iseendale. Tavaliselt tähendab see võimalust puhata, lugeda raamatut ja veini juua. Lapsevanemate jaoks on see aga aeg, mil saab üksi tualetis või vannitoas olla.
  • Hommikul kaua magamine. Tavalise inimese jaoks tähendab see lõunani magamist. Lapsevanema jaoks on kaua magamine see, kui saab vähemalt kella 7 magada või senikaua, kuni laps hüüab köögist, et ei saa ise müslipakki lahti.
  • Pidu. Reeglina tähendab pidu alkoholi joomist, tantsimist ja sõpradega mõnusalt aja veetmist. Lastega perede jaoks on pidu see, kui juuakse limonaadi samal ajal, kui laps teiste lastega batuudil hüppab või mõnd mängu mängib.
  • Miks? Tavalise inimese jaoks on see lihtne küsimus, millele järgneb vastus. Lapsevanemate jaoks on see pidevalt korduv küsimus, mille peale lõpuks vastatakse: «Sest mina ütlen nii!».
  • Armastus. Tavaliselt tähendab see, et keegi on sinu südamesse pugenud. Lapsevanemate jaoks on see aga kirjeldamatu tunne, sest nad poleks osanud arvata, et nende südamesse nii palju inimesi võib mahtuda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles