SkyPlusi hommikuprogrammis tehti vägistamisohvrite üle kohatuid nalju

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alari Kivisaar
Alari Kivisaar Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

16. aprilli SkyPlusi hommikuprogrammis tegid saatejuhid sobimatuid nalju vägistamisohvrite üle, mille peale saatis feministlik Facebooki kogukond «Virginia Woolf sind ei karda!» Sky Plusi juhtkonnale kaebe- ja arupärimiskirja.

Saatejuhid Alari Kivisaar, Maris Järva ja Kristjan Hirmo arutasid hommikuses saates Postimehe spordiportaalis ilmunud artiklit Ugandas toimunud vägistamisskandaalist. Nimelt asus Uganda parlament uurima süüdistusi, mille kohaselt vägistas sealse jooksukoondise peatreener naisjooksjaid.

Saatejuht Alari Kivisaar pilkas ohvreid, justkui oleks treeneri õigustus, et siis hakkavad naised paremini jooksma, tõesti võimalik. «Virginia Woolf sind ei karda!» grupi liikmed saatsid selle peale SkyPlusi juhtkonnale kaebekirja, et avaldada pahameelt saatejuhi käitumise ja suhtumise üle, mis alandab vägistamisohvreid ja õigustab kurjategijaid.

Alari Kivisaar kommenteeris vastuses Publikule, et alati on keegi, kes ei saa huumorist aru ja inimeste huumorilävi on erinev.

Kuula raadiosaadet SIIT. Kriitikat pälvinud arutelu algab kell 9 alanud saatelõigu 39.55 minutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles