Umbrohusupp

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbrohusupp
Umbrohusupp Foto: Liis Treimann/Postimees

Taimetundja Kristi Lehtla soovitab süüa oma koduaia umbrohtu, milles on palju väärtuslikke toitaineid. Üks võimalus on teha taimedest maitsev supp.

Umbrohusupp

•    2 keskmise suurusega porgandit

•    1 keskmise suurusega sibul

•    3 suurt peotäit noori naate

•    1 suur peotäis nõgesevõrseid

•    soovi korral 1 küüslauguküüs või 6–10 karulaugulehte

•    soola, pipart, sidrunimahla, peterselli

•    toorpeekoni viile

Tükelda porgand ja sibul ning kuumuta õlis või võis kuldpruuniks. Loputa naat ja nõges sõelal ning aseta suuremasse kaussi. Lase potis vesi keema ja kalla kaussi naadile-nõgesele, nii et need oleksid üleni veega kaetud. Lase u minut seista – võid lasta ka kauem tõmmata, kuid mitte üle 5 minuti.

Pane kõik blenderisse, purusta, lisa maitse järgi soola, pipart, sidrunimahla, peterselli, soovi korral küüslauku või karulauku. Püreesta, kuni supp on mõnusalt kreemjas. Sama võib teha ka potis, purustades kõik komponendid saumikseriga ühtlaseks.

Küpseta peekoniviilud ahjus krõbedaks ja pane koos peenestatud peterselliga supile.

Toidu tegi ja seadis pildile Mooni peakoka abi Jüri Vainküla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles