Kümme asja, mida võiks teada šampoonide kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šampooni kasutamise ja oma juuste eest hoolitsemise kohta levib mitmeid müüte ning teooriaid. Women's Health Magazine pani kirja kümme fakti, mida iga naine võiks šampoonidest teada.

1. Oluline on valida õige šampoon

Kui su juuksed on sirged ja veidike elutud, võiksid proovida volüümi lisavat šampooni. Kui sul on aga paksud ja tihedad juuksed, proovi niisutavat šampooni.

2. Aeg-ajalt tuleks kasutada puhastavat šampooni

Kui su juuksed on ebatavaliselt kuivaks muutunud, nad ei reageeri enam tavapärastele juuksehooldusvahenditele või märkad, et su peanahale on hakanud tekkima kõõma, peaksid juukseid pesema puhastava šampooniga, et tüütutest probleemidest vabaneda.

3. Blondide juustega naised peaksid tihemini puhastavat šampooni kasutama

Kui sul on värvitud blondid juuksed, peaksid tihemini kasutama puhastavat šampooni. Põhjus peitub selles, et juuste keemiline töötlemine muudab juuksed poorsemaks ning need imavad endasse rohkem jääkaineid ja juuksehoolduvahendite jäänuseid.

4. Šampoonide säilivusaeg on reeglina 2-3 aastat

Kuigi šampoon ei lähe pärast seda aega otseselt halvaks, ei pruugi see juustele enam niivõrd tõhusalt mõjuda.

5. Šampooni masseerimine peanaha sisse mõjub juustele tervendavalt

Peanaha masseerimine parandab vereringet peas, tänu millele hakkavad ka juuksed paremini kasvama.

6. Juuste pesemiseks pole tarvis rohkem kui mündi suurust kogust

Kui kasutad juuste pesemiseks rohkem šampooni, tekib palju liigset vahtu ning šampooni masseerimine peanahka võib muutuda keerulisemaks.

7. Oluline on ka veetemperatuur

Juuste pesemine liiga tulise veega muudab kiharad elutuks ja annab neile närbunud välimuse. Proovi juuksed kõigepealt märjaks teha sooja veega ja loputa šampoon pärast ära jaheda veega.

8. Šampooni hind pole tähtis

Ilusalongis pakutavad šampoonid ei pruugi olla tõhusamad kui tavalises supermarketis müügil olevad tooted. Ära vaata šampooni hinda, vaid jälgi seda, et šampoon sobiks sinu juuksetüübile.

9. Kuivšampoon kanna juustele eelmisel õhtul

Kui tead ette, et sa ei viitsi hommikul juukseid pesta, kanna õhtul juustele kuivšampoon. Sel viisil on juustel piisavalt aega, et puudrit endasse imada ja sa ärkad kaunilt volüümikate juustega.

10. Šampooni saab ka ise teha

Sega kokku söögisooda, äädikas ja vesi, et kõrvaldada juustelt ebameeldiv lõhn ja peanahale kogunenud jääkained. Koduses šampoonis pole karme kemikaale, mida võib leida poes müügil olevatest šampoonidest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles