Seitse toitu, mida ei säilitata külmikus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned toiduained ei talugi külmutamist ja säilivad paremini toatemperatuuril, kirjutab realsimple.com.

Terav kaste

Tuline kaste säilib sahvris kenasti kuni kolm aastat.

Kartulid

Külmik mõjub halvasti kartulite maistele. Kõige parem on hoida neid sahvris paberkotis või korvis, sest kilekott hoiab niiskust ja kiirendab mädanemisprotsessi.

Leib

Külmikus kuivavad leivad ja saiad kiiresti ära. Soovitav on hoida toatemperatuuril nii palju leiba, kui sööd ära nelja päeva jooksul ja ülejäänut võib säilitada sügavkülmikus.

Sibulad

Sibulatele sobib kõige paremini võrk või mõni kott, mis laseb õhul vabalt läbi käia ning see peaks asuma sahvris. Hoia aga sibulaid kartulitest eemal, sest kartulite niiskus ja gaasid panevad sibulad mädanema.

Küüslauk

Küüslauk eelistab samuti toatemperatuure. Hoia seda lahtises anumas, õhu käes.

Tomatid

Tomatid muutuvad külmkapis «jahuseks». Kui need on poes pandud kilekotti, võta need sealt kodus kindlasti välja ja hoia lahtiselt toetemperatuuril. Kui tahad, et need saaks kiiremini küpseks, aseta mõneks ajaks paberkotti. Küpsed tomatid säilivad umbes kolm päeva.

Kohv

Külmikus ja sügavkülmas olev kondensatsioon mõjutab nii jahvatatud kohvi kui kohviubade maitset. Paremini säilib kohv toatemperatuuril õhukindlas anumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles