Mida tasuks teada antibeebipillide kohta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naiste seas ringleb mitmeid müüte antibeebipillide kohta ja tulemuseks on see, et paljud naised jäävad neid müüte uskuma ning väldivad pillide võtmist. See võib omakorda tähendada, et naine võib ootamatult rasedaks jääda.

Selleks, et levinud müüte kummutada, pani terviseportaal healthmeup.com kirja mõned üldised faktid, mida tasuks antibeebipillide kohta teada.

Mis on antibeebipillid? Antibeebipillid (tuntud ka lihtsalt pillidena) on tabletid, mida manustatakse iga päev ja mis sisaldavad hormoone, mis muudavad keha toimimist ja aitavad vältida rasestumist. Pillides olevad hormoonid kontrollivad munasarju ja emakat.

Antibeebipillid on «kombineeritud pillid», mis tähendab, et neis on nii östrogeeni kui ka progesterooni, mis aitavad vältida ovulatsiooni. Kui naisel ei esine ovulatsiooni, siis pole ta võimeline ka rasestuma, sest keha ei tooda ühtki munarakku, mida viljastada.

Millised võivad olla beebipillide kõrvalmõjud? Kõige sagedamini esinevate kõrvalmõjude hulka kuuluvad: rinnad võivad muutuda valulikuks; võib esineda tujumuutusi; iiveldus; peavalu; uimasus; depressioon; kõikumised kehakaalus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles